Isoleren, warmtepompen plaatsen, elektrisch rijden en de veestapel inperken: met die en nog vele andere maatregelen wil Vlaanderen de CO2-uitstoot met 40% verminderen tegen 2030. De voorbije zestien jaar daalde die met 5%.
Volledig scherm
PREMIUM
Isoleren, warmtepompen plaatsen, elektrisch rijden en de veestapel inperken: met die en nog vele andere maatregelen wil Vlaanderen de CO2-uitstoot met 40% verminderen tegen 2030. De voorbije zestien jaar daalde die met 5%. © rv

Raak je aan zijn auto en woning, dan raak je Vlaming in zijn hart: experts zien gebrek aan durf in klimaatplan

"De Vlaamse regering steekt haar nek uit en maakt principieel de juiste keuzes, maar ze durft niet door te duwen." Zo evalueren experts het nieuwe Vlaamse klimaatplan. Grootste mankement: "Een gebrek aan ambitie." Want raak je aan de auto en de woning van de Vlaming, dan raak je hem recht in het hart. En die Vlaming heeft een stem natuurlijk.

  1. LIVE. UNICEF: wereldwijd grote onderwijsachterstanden door coronamaatregelen

    LIVE. UNICEF: wereldwijd grote onderwijs­ach­ter­stan­den door coronamaat­re­ge­len

    Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.