Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) op een persconferentie over de hervorming van de kinderbijslag eerder dit jaar.
Volledig scherm
Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) op een persconferentie over de hervorming van de kinderbijslag eerder dit jaar. © photo_news

Raad van State wijst nieuw systeem kinderbijslag af

De overgang naar de nieuwe kinderbijslag zit niet goed in elkaar. Dat stelt de Raad van State in een kritisch advies, schrijven de Persgroep-kranten vrijdag. Het feit dat een kind voor of na 1 januari 2019 geboren wordt, heeft een te grote impact op de uitkering. 

31 reacties

 • William Van den Berghe

  5 jaar geleden
  In het vorige systeem was er toch ook ongelijkheid tussen het eerste en de volgende kinderen of niet ,beste mensen van de Raad van State? Of reikt jullie geheugen zover niet ?
 • Hugo Van Haevre

  5 jaar geleden
  Dit land is toch onbestuurbaar gemaakt en door wie bende graaiers
 • William Van den Berghe

  5 jaar geleden
  En was de oude regeling dan geen ongelijke behandeling misschien als het eerste kind het minste kreeg ???
 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  Waarom heeft dezelfde raad van state nooit gereageerd op het oude systeem waarbij er een enorm verschil is in bijslag per kind! Elke belg is volgens de grondwet gelijk voor de wet! RvS best per direct volledig ontslaan wegens niet naleven van de grondwet!
 • Dirk Sonck

  5 jaar geleden
  Wie kinderen wil moet daar zelf financieel kunnen voor opdraaien. Anders bewijs je die kinderen geen dienst.