Chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht.
Volledig scherm
Chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht. © BELGA

Raad van State verwerpt beroepsprocedure 3M tegen productiestop: derde van productie blijft stilliggen

De Raad van State heeft het beroep van chemiebedrijf 3M tegen de door Vlaanderen opgelegde productiestop verworpen. De Vlaamse overheid besliste vorige week dat de productie bij 3M waarbij de PFAS-chemicaliën vrijkomen, minstens tijdelijk moest worden stilgelegd. Alleen zo kan worden gegarandeerd dat de blootstellingsrisico’s voor de omwonenden niet verder toenemen, klonk het. 

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Nieuwe versie van omikron in ons land die erin slaagt onder radar te blijven: “Vermoedelijk nóg wat beter in ontsnappen aan ons immuunsysteem”

  Nieuwe versie van omikron in ons land die erin slaagt onder radar te blijven: “Vermoede­lijk nóg wat beter in ontsnappen aan ons immuunsys­teem”

  Er doet een nieuwe sublijn van de omikronvariant de ronde in ons land. Naast BA.1 - die onze besmettingscijfers de jongste weken naar ongekende hoogten stuwde - blijkt nu ook haar zusje BA.2 bij ons opgedoken te zijn. Die nieuwe versie van omikron bleef aanvankelijk onder de radar omdat hij niet opgespoord kan worden met dezelfde techniek als BA.1. Volgens biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) komt de nieuwe sublijn waarschijnlijk uit India en vertoont ze vermoedelijk nog wat meer immune-escape.