Volledig scherm
© BELGA

Raad van State geeft positief advies aan wetsvoorstel uitbreiding abortus: volgende week nieuwe poging tot stemming in Kamer?

De Raad van State heeft een positief advies afgeleverd over het wetsvoorstel rond de uitbreiding van abortus. Vorige week zorgde het voorstel nog voor hoogspanning in de Wetstraat, nadat het ter stemming werd voorgelegd in de Kamer. Het voorstel ligt politiek zeer gevoelig: CD&V is tegen het voorstel en koppelt de kwestie aan de regeringsvorming. De tekst werd uiteindelijk uit het parlement geëvacueerd door aanpassingen eraan opnieuw naar de Raad van State te sturen voor advies, maar dat is nu dus al afgeleverd. Volgens de Raad zijn er geen opmerkingen bij de amendementen. Daardoor kan het voorstel volgende week tijdens de laatste zitting voor de zomervakantie toch opnieuw op de agenda van de Kamer komen.

 1. Coens blijft aan als ‘koning’ na verzoeningsgesprek met Bouchez, abortusdossier verhuist van parlement naar regeringsonderhandelingen

  Coens blijft aan als ‘koning’ na verzoe­nings­ge­sprek met Bouchez, abortusdos­sier verhuist van parlement naar regerings­on­der­han­de­lin­gen

  CD&V-voorzitter Joachim Coens blijft aan als zogenaamde ‘koning' in de onderhandelingen om een nieuwe federale regering te vormen. Dat is de conclusie na een verzoeningsgesprek tussen Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Opvallend: CD&V kreeg ook de toegeving dat de abortuskwestie nu toch deel zal uitmaken van de onderhandelingen voor een nieuwe regering. Vanmorgen klonk het nog dat het niet mogelijk was om de gesprekken in de federale regeringsvorming verder te zetten. Eerst moest het vertrouwen tussen CD&V en MR opnieuw hersteld worden.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers