De Grote Moskee in Brussel.
Volledig scherm
De Grote Moskee in Brussel. © Franky Verdickt

Raad van State bevestigt intrekken van erkenning Moslimexecutieve

Het intrekken van de erkenning van de Moslimexecutieve, vorige maand beslist door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, houdt stand. Vijf leden van het Executief en de vzw 'Collège de l'Exécutif des Musulmans de Belgique' waren tegen de beslissing naar de Raad van State getrokken, maar die heeft donderdag hun vraag tot schorsing van het KB verworpen.

 1. Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalificatie

  Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalifica­tie

  In het schooljaar 2020-2021 verliet bijna een op de acht leerlingen (12 procent) het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties voor een job of doorstroming naar het hoger onderwijs. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs. In het eerste coronajaar (2019-2020) was het percentage vroegtijdige schoolverlaters nog 9,4 procent.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.