Luchthaven Oostende-Brugge.
Volledig scherm
Luchthaven Oostende-Brugge. © LEM Oostende-Brugge

Raad van State beperkt opnieuw nachtvluchten op luchthaven Oostende

De Raad van State heeft in een nieuw arrest voor de tweede maal het ministerieel besluit vernietigd over een versoepeling van nachtvluchten op de Luchthaven Oostende-Brugge. Dat meldt de actiegroep WILOO (Werkgroep Impact Luchthaven Oostende) in de nacht van maandag op dinsdag.

 1. “De zee is vooral van de vissers en de zeilers. Jullie hebben daar niks te zoeken.” Burgemeester vol in de aanval tegen zeeboerderij van Colruyt Group
  Nieuwpoort

  “De zee is vooral van de vissers en de zeilers. Jullie hebben daar niks te zoeken.” Burgemees­ter vol in de aanval tegen zeeboerde­rij van Colruyt Group

  “Als Colruyt Group onze toegang in zee verspert, dan doen wij vandaag hetzelfde aan hun warenhuis”, zegt de Nieuwpoortse burgemeester Geert Vanden Broucke. Tegen de zomer van 2023 wil Colruyt de eerste 200 ton Belgische mosselen verkopen, gekweekt in een zeeboerderij op een paar kilometer van de kust voor Nieuwpoort. Dat zou een flinke streep door de rekening van de vissers en de jachthaven zijn. Zij vinden in het stadsbestuur een partner in hun strijd. Met zwarte vlaggen bezetten ze de parking van de plaatselijke Colruyt.
 2. Slachtoffer aanslag Zaventem gered van gevaarlijke bacterie dankzij experimentele behandeling met virus

  Slachtof­fer aanslag Zaventem gered van gevaarlij­ke bacterie dankzij experimen­te­le behande­ling met virus

  De dertigjarige Karen Northshield stond op 22 maart 2016 op enkele meters van de bom die ontplofte in de luchthaven van Zaventem. Het slachtoffer van de IS-aanslag werd meer dan vijftig keer geopereerd. Alsof dat niet erg genoeg was, kreeg ze te maken met een antibioticaresistente bacterie. Een nieuwe wetenschappelijke studie beschrijft hoe haar leven werd gered met dank aan een virus.