Stef Goris (ex-VLD en ex-LDD) in 2004
Volledig scherm
Stef Goris (ex-VLD en ex-LDD) in 2004 © REUTERS

Raad van Europa sluit twee Belgische oud-parlementsleden "voor het leven" uit wegens corruptie

De Raad van Europa heeft vandaag besloten om Alain Destexhe, Stef Goris en twaalf andere voormalige leden van de Parlementaire Vergadering "voor het leven" uit te sluiten. De veertien waren in opspraak gekomen in het kader van het zogenaamde Azerigate-schandaal. 

22 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  3 jaar geleden
  Boris van de partij van P. Dewael? Dat is toch de man die zei dat de styl van T. Francken niet de zijne is. Inderdaad, hij heeft gelijk...
 • Jean Paul Peelis

  3 jaar geleden
  Ze moeten niet ongerust zijn. In ruil voor hun stilzwijgen over anderen zal er wel ergens een stoeltje voor hen worden vrijgehouden.
 • Bertrand Demiddeleer

  3 jaar geleden
  Het valt op dat er gezwegen wordt over tot welke partij ze behoren. Mochten het socialisten zijn geweest.....maar neen, het zijn liberalen en daar is tot nader order geen heksenjacht tegen geopend.
 • Raoul Hoylaerts

  3 jaar geleden
  de raad van Europa,kunnen we ook iets uitvinden dat heel veel opbrengt.raad de man in de straat of zo?nee,dat zal niet mogen wegens realistisch en niet belust op geld.
 • johny daneels

  3 jaar geleden
  Als men correct is sluit men alle politiekers uit, op enkelen na....
 1. Van Gucht over lagere sterftegraad vierde golf: “Pieken van meer dan 200 overlijdens per dag zoals vorig jaar, zien we niet meer dankzij vaccinaties”

  Van Gucht over lagere sterfte­graad vierde golf: “Pieken van meer dan 200 overlij­dens per dag zoals vorig jaar, zien we niet meer dankzij vaccina­ties”

  De daling van de coronacijfers tijdens deze vierde golf lijkt nu echt ingezet, maar het aantal overlijdens stijgt helaas wél nog altijd. Tussen 28 november en 4 december stierven dagelijks gemiddeld 48 mensen aan Covid-19. Nog altijd veel, maar in vergelijking met de eerste twee golven toch veel minder. Met dank aan de vaccinaties: “Gevaccineerden hebben in alle leeftijdsgroepen acht keer minder kans om te overlijden”, zegt viroloog Steven Van Gucht.