Migranten in het Brusselse Maximiliaanpark. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Migranten in het Brusselse Maximiliaanpark. Archiefbeeld. © Photo News

Raad van Europa: dienstverleners niet verplicht aangifte te doen tegen illegale migranten

Publieke en private dienstverleners zouden niet verplicht moeten zijn om aangifte te doen tegen personen van wie wordt vermoed dat ze onregelmatig in het land verblijven. Die aanbeveling richt een toezichtsorgaan van de Raad van Europa aan de Belgische overheden. 

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Dit zijn de echte cijfers van de ‘Wir schaffen das’-episode en de recente immigratie
  PREMIUM

  Dit zijn de echte cijfers van de ‘Wir schaffen das’-episode en de recente immigratie

  Aan de rand van Europa staan opnieuw vele duizenden migranten te drummen. De Turkse president Erdogan duwt hen bijna letterlijk de grens over. Bij een gelijkaardige crisis in 2015 zette Duits bondskanselier Merkel de deur voor hen wijd open. Gevolg: in twee jaar tijd stroomden toen 2,5 miljoen asielzoekers Europa binnen. Hun komst was een punt van felle politieke en maatschappelijke discussie. Dat dreigt het nu weer te worden. Om te weten waarover we discussiëren: dit zijn de echte cijfers van de 'Wir schaffen das'-episode en de recente immigratie.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Turkije houdt grenzen open tot EU aan alle eisen voldoet, Erdogan vergelijkt Griekenland met ‘nazi’s’

  Turkije houdt grenzen open tot EU aan alle eisen voldoet, Erdogan vergelijkt Grieken­land met ‘nazi’s’

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Turkije de grenzen met de Europese Unie openhoudt, totdat de EU aan alle eisen voldoet. Sinds Turkije de grenzen heeft opengesteld, zijn duizenden mensen richting de grenzen met de EU getrokken. Griekenland houdt de migranten op afstand met traangas, wat ook op verontwaardiging botst van Erdogan. “Er is geen verschil tussen wat de nazi’s deden en hoe de Grieken aan de grens handelen.”
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre