Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

R-waarde stijgt naar 0,93 en daar blijft het niet bij volgens Steven Van Gucht: “Volgende week haast zeker boven 1"

De R-waarde, het getal dat aangeeft hoeveel mensen één besmet persoon aansteekt, is volgens viroloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) verder gestegen naar 0,93. “Het is haast zeker dat dit getal volgende week boven de 1 uitkomt”, zegt Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano. “Maar zolang de andere cijfers laag blijven, is er geen reden tot paniek.”

90 reacties

 • Ronny Gyles

  7 maanden geleden
  De regels moeten voor iedereen gelijk zijn. Verplichten is een noodzaak, want iedereen heeft zijn eigen opinie over 'gezond verstand'. De meesten menen dat dit gelijk staat met 'de randjes eraf lopen' ..., wat bij anderen dan weer ergernis veroorzaakt.
 • Peter Van Den Bossche

  7 maanden geleden
  Het virus is nog niet bedwongen. En wat de discussies van de zin of onzin van het dragen van een mondmasker betreft: daar ben ik van het principe "baat het niet dan schaadt het niet ". Voor de boodschappen morgen in een warenhuis zal ik het dragen.
 • Franky Vandaele

  7 maanden geleden
  Er is geen enkel maar dan ook geen enkel wetenschappelijk bewijs dat zowel de mondmaskers en zelfs de 1,5 meter helpen tegen virussen ,volgens bepaalde Nederlandse artsen.En als je zegt dat gans Belgie schreeuwt voor mondmaskers ,dan ben je er ver naast !! Je moet 10.000.000 inwoners de enquete laten doen en geen 27000 .Je komt nog aan geen 30% voorstanders.
 • Kathleen Duponcheel

  7 maanden geleden
  Nu er ook jonge mensen getroffen worden,zullen misschien ook inzien dat het niet alleen gaat om ouderen en zwakkeren,en hopelijk niet meer gaan betogen en lockdown feestjes geven op markt,of met 60 in appartement!
 • EDMOND VAN GUYSE

  7 maanden geleden
  Doen zoals in Duitsland. Verplicht om een masker te dragen om een terras te betreden tot op uw plaats, idem voor de winkels en warenhuizen, idem voor evenementen buiten waar de afstand niet kan gerespecteerd worden
 1. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?

 2. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen