Volledig scherm
© rv - James Arthur

Quiz: wat weet jij over het Gentse circulatieplan?

GentSinds vandaag is het veelbesproken en fel bevochten Gentse circulatieplan van kracht. Dat heeft niet alleen voor de Gentenaars maar ook voor eenieder die de Arteveldestad bezoekt verstrekkende gevolgen. Wat weet jij over het Gentse circulatieplan? Neem hieronder deel aan onze circulatiequiz!

 1. Duizendtal fietsers en wandelaars trekken door Gent om mobiliteitsplan te steunen
  Video

  Duizendtal fietsers en wandelaars trekken door Gent om mobili­teits­plan te steunen

  In Gent zijn vandaag een duizendtal fietsers en wandelaars door de binnenstad getrokken om het mobiliteitsplan, waarvan het omstreden circulatieplan volgende maand start, te ondersteunen. "We steunen het mobiliteitsplan omdat dit een eerste cruciale stap is richting meer levenskwaliteit en gezondheid, maar we maken ons zorgen over de verkeersveiligheid en de slechte luchtkwaliteit in de stad", zegt Eva Van Eenoo van de Gentse Fietsersbond.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre