Koning FIlip neemt cadeautjes in ontvangst.
Volledig scherm
Koning FIlip neemt cadeautjes in ontvangst. © BELGA

Quiz: Oostkantons zijn 100 jaar Belgisch, test je kennis over Ostbelgien in deze 5 vragen

Koning Filip heeft vrijdag in het parlement van de Duitstalige gemeenschap stilgestaan bij het feit dat honderd jaar geleden de vredesconferentie van Parijs plaatshad. Daar werd na het einde van de Eerste Wereldoorlog onder meer gesproken over nieuwe grenzen. 

2 reacties

 • Jan Dewolf

  2 jaar geleden
  Het was ook vooral onder druk van kardinaal Mercier en de katholieke kerk die een te grote toename van het protestantisme vreesden dat koning Albert I en de Belgische regering hun aanspraken op de Nederlandse gebieden liet varen .
 • Jonathan Wouters

  2 jaar geleden
  Waaw, 4/5. En alles moeten gokken... We gaan er wel graag. Prachtige streek.
 1. LIVE. Frankrijk voert PCR-test voor Europese reizigers in - Carnaval Rio de Janeiro uitgesteld tot 2022 - “Vervroeging nachtklok behoort tot het plan B”
  Play

  LIVE. Frankrijk voert PCR-test voor Europese reizigers in - Carnaval Rio de Janeiro uitgesteld tot 2022 - “Vervroe­ging nachtklok behoort tot het plan B”

  Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre