BELGA - DALEMANS - REUTERS
Volledig scherm
© BELGA - DALEMANS - REUTERS

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?

QUIZZeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.

0 reacties

 1. Wankelende energieleveranciers kunnen beroep doen op staatswaarborg om faillissement te vermijden

  Wankelende energiele­ve­ran­ciers kunnen beroep doen op staatswaar­borg om faillisse­ment te vermijden

  Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft woensdag op een elektronische ministerraad groen licht gekregen voor een noodmaatregel die nieuwe faillissementen op de Belgische energiemarkt moet vermijden. Door de energiecrisis zitten een aantal energieleveranciers en -handelaars met financieringsproblemen voor komende winter. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.
 2. Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”
  Play
  150

  Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”

  Vlaams minister-president Jan Jambon geeft zijn chauffeur soms de opdracht te snel te rijden. “Heel zelden”, gaf hij in de talkshow ‘De Tafel van Vier’ gisteravond toe. “Af en toe moet je gewoon zeggen: ‘We nemen het risico’.” Een uitspraak die de Vlaamse Stichting Verkeerskunde betreurt. “Er wordt al te vaak vergoelijkend gedaan over een paar kilometer per uur te veel.” De Vlaams minister-president reageert op zijn beurt dat hij te snel rijden zeker niet wil goedpraten.