-
Volledig scherm
- © belga - afp - vrt

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?

Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Dany Verstraeten, Martine Tanghe en Goedele Wachters samen.

0 reacties

 1. Ramadan in lockdown: “Overdag blijft het geen moment stil in de familiechat. Het is het ene videogesprek na het andere”
  PREMIUM

  Ramadan in lockdown: “Overdag blijft het geen moment stil in de fami­liechat. Het is het ene videoge­sprek na het andere”

  Nog tot 12 mei nemen moslims wereldwijd deel aan de ramadan, ook een groot deel van de ruim 700.000 moslimgelovigen in ons land. Dat betekent dat zij niets eten of drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wanneer de zon verdwenen is, komen ze normaal met de familie of in de moskee samen, maar door corona gaat dat, voor het tweede jaar op rij, niet. Hoe pakken ze het dit jaar dan anders aan?
 2. Felle brand legt appartementen in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis
  Play
  Anderlecht

  Felle brand legt appartemen­ten in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis

  Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Vier mensen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind. Eén persoon overleefde de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer. Onder de gewonden zijn ook vier brandweerlui. Iets voorbij 11 uur waren de bluswerken afgerond. De brandweer is bezig met opruimingswerken in het gebouw, maar dat is door instortingsgevaar geen evidente operatie.
 1. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste: “We hadden in februari moeten doorduwen voor ons einddoel”
  24

  Motivatie­psy­cho­loog Maarten Vansteen­kis­te: “We hadden in februari moeten doorduwen voor ons einddoel”

  “In februari, toen de cijfers aan het stagneren waren, hadden we eigenlijk moeten doorduwen en naar ons einddoel toewerken.” Dat zei motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) in De Zevende Dag. Ook professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) zat op dezelfde lijn en zei dat we de “cijfers niet genoeg hebben zien dalen om nu al te lossen”. Devroey kantte zich nog maar eens tegen het openhouden van de scholen.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?