PVDA-voorzitter Peter Mertens.
Volledig scherm
PVDA-voorzitter Peter Mertens. © BELGA

PVDA zet zich af tegen "blauwgroene motor" en met De Wever besturende sp.a

Op de nieuwjaarsreceptie van PVDA in het Antwerpse Zuiderpershuis heeft de uiterst linkse partij vanavond de campagneslogan "Fenomenaal Sociaal" voorgesteld. Nationaal partijvoorzitter Peter Mertens zette PVDA in zijn toespraak af tegen enerzijds de "blauwgroene motor" van Open Vld en Groen die in de maak zou zijn en anderzijds sp.a, die met Bart De Wever (N-VA) in zee ging in Antwerpen en volgens Mertens mogelijk ook door diezelfde De Wever zal worden opgenomen in de Vlaamse regering.

2 reacties

 • Hassan Zriouil

  3 jaar geleden
  Spa is niet meer de Spa die wij kennen, het draait alleen maar om postjes, ik denk dat ze de volgende verkiezingen stemen gaan verliezen aan PvdA
 • vicky vanderweyen

  3 jaar geleden
  Voor de vroegere socialisten is deze partij nog het enige alternatief,begin er sterk over na te denken om mijn stem aan deze partij te geven aangezien ik niet meer op de sp.a wil stemmen na hun verraad in Antwerpen.
 1. “Verplichte vaccinatie kan onder reeks voorwaarden” - Morgenavond nieuw topoverleg over coronabarometer

  “Verplichte vaccinatie kan onder reeks voorwaar­den” - Morgen­avond nieuw topoverleg over coronabaro­me­ter

  Wanneer ziekenhuizen de komende weken overspoeld worden door omikronpatiënten en in een zogenaamde ‘noodfase’ (fase 3) terechtkomen, zal Covid-zorg niet meer boven andere zorg worden gesteld. Bovendien kan asymptomatisch besmet zorgpersoneel worden ingezet als “laatste redmiddel”. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in fase 1B en houden de meeste nog zo’n 50 procent van hun IC-capaciteit vrij voor coronapatiënten.