Een vrouw zit tussen de ruïnes van verwoeste huizen in Pepinster.
Volledig scherm
Een vrouw zit tussen de ruïnes van verwoeste huizen in Pepinster. © EPA

PVDA wil 10 dagen ‘rampverlof’ voor slachtoffers watersnood

Oppositiepartij PVDA wil dat de slachtoffers van de watersnood betaald verlof krijgen om hun leven terug op te bouwen. “Zij hebben tijd nodig, om terug hun huizen weer bewoonbaar te maken of op zoek te gaan naar een nieuwe woonst. Helaas krijgen veel werkende mensen die tijd niet”, aldus PVDA’er Tom De Meester. De partij vraagt de federale regering om hier meteen werk van te maken.

 1. Verkoop pijnstillers stijgt naar jaareinde toe door zwak punt in maximumfactuur

  Verkoop pijnstil­lers stijgt naar jaareinde toe door zwak punt in maximumfac­tuur

  Onderzoekers van UAntwerpen stellen vast dat mensen met een lager inkomen en chronisch zieken sinds 2015 vaak een voorraad pijnstillers inslaan naar het einde van het jaar toe. “Het gevolg van een verandering in het systeem van de maximumfactuur”, legt prof. Hans De Loof van UAntwerpen uit. Volgens De Loof is dit niet zonder risico’s: “Want opioïden (pijnstillers met bijna hetzelfde effect als morfine, red.) zijn niet onschuldig.”
 2. Horeca Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskers: “Ook de coronapas is niet aan de orde”
  Play

  Horeca Vlaanderen vraagt afschaf­fing mondmas­kers: “Ook de coronapas is niet aan de orde”

  Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe.