PVDA-voorzitter Peter Mertens.
Volledig scherm
PVDA-voorzitter Peter Mertens. © BELGA

PVDA-voorzitter Peter Mertens: “Echte opslag mogelijk maken door loononderhandelingen vrij te maken”

PVDA wil dat de regering, of althans de socialistische partijen, werk maakt van “echte opslag” voor de werknemers. Dividenden voor de aandeelhouders blokkeren, is een goede zaak als drukkingsmiddel, maar het allerbelangrijkste is de loononderhandelingen vrij maken. Dat heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens zaterdag verklaard in Antwerpen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei. 

35 reacties

 • pedro storme

  1 jaar geleden
  Kan de Belgische staat niet voor 1 keer opdraaien voor indexaanpassing en loonsverhoging door bv 3% minder directe belasting te heffen op ons loon? We behoren al tot de topmannen met belastinggeld!
 • Eddy De Splenter

  1 jaar geleden
  Loonopslag hier loonopslag daar allemaal mooie woorden . Maar der is geen enkele baas die uit zijn eigen opslag gaat geven
 • Carlos Matos

  1 jaar geleden
  @Luc Verstraelen, "Pat Debal.U heeft een punt maar vergeet de vraag te stellen wie het risico kapitaal ter beschikking stelt voor de bouw van die fabrieken en machines." op het einde van de rit zijn het niet de rijken hoor beste man, maar de belastingbetaler die garant staat voor de banken, die vervolgens de koopkracht van de spaarder uitlenen aan de rijken, die zo nog meer geld verdienen met geleend geld. het moeilijke is het geld loskrijgen...hoe rijker je bent, hoe meer je krijgt... BBRRRR
 • Carlos Matos

  1 jaar geleden
  opslag kan zeker, door minder overheidsbeslag... win win ! maar dat zullen de graaiers niet graag horen...
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Het zou prettig zijn moest de PVDA zich in de toekomst ook voordoen als sociaal democratsche partij, nu het linkerveld zo open ligt.