PVDA-voorzitter Peter Mertens.
Volledig scherm
PVDA-voorzitter Peter Mertens. © BELGA

PVDA-voorzitter Peter Mertens: “Echte opslag mogelijk maken door loononderhandelingen vrij te maken”

PVDA wil dat de regering, of althans de socialistische partijen, werk maakt van “echte opslag” voor de werknemers. Dividenden voor de aandeelhouders blokkeren, is een goede zaak als drukkingsmiddel, maar het allerbelangrijkste is de loononderhandelingen vrij maken. Dat heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens zaterdag verklaard in Antwerpen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei. 

35 reacties

 • pedro storme

  5 maanden geleden
  Kan de Belgische staat niet voor 1 keer opdraaien voor indexaanpassing en loonsverhoging door bv 3% minder directe belasting te heffen op ons loon? We behoren al tot de topmannen met belastinggeld!
 • Eddy De Splenter

  5 maanden geleden
  Loonopslag hier loonopslag daar allemaal mooie woorden . Maar der is geen enkele baas die uit zijn eigen opslag gaat geven
 • evert messiaen

  5 maanden geleden
  @Luc Verstraelen, "Pat Debal.U heeft een punt maar vergeet de vraag te stellen wie het risico kapitaal ter beschikking stelt voor de bouw van die fabrieken en machines." op het einde van de rit zijn het niet de rijken hoor beste man, maar de belastingbetaler die garant staat voor de banken, die vervolgens de koopkracht van de spaarder uitlenen aan de rijken, die zo nog meer geld verdienen met geleend geld. het moeilijke is het geld loskrijgen...hoe rijker je bent, hoe meer je krijgt... BBRRRR
 • evert messiaen

  5 maanden geleden
  opslag kan zeker, door minder overheidsbeslag... win win ! maar dat zullen de graaiers niet graag horen...
 • oswald billiet

  5 maanden geleden
  Het zou prettig zijn moest de PVDA zich in de toekomst ook voordoen als sociaal democratsche partij, nu het linkerveld zo open ligt.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.