Voorzitter Raoul Hedebouw en andere kopstukken van de partij waren bij de actie aanwezig.
Volledig scherm
Voorzitter Raoul Hedebouw en andere kopstukken van de partij waren bij de actie aanwezig. © BELGA

PVDA voert actie voor btw-verlaging aan kabinetten De Croo en Van Peteghem

Oppositiepartij PVDA heeft donderdagochtend haar eis voor een btw-verlaging op energie kracht bijgezet met een actie in de Wetstraat. Op de kabinetten van premier Alexander De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem projecteerde ze met lasers haar oproep om de btw te verlagen naar 6 procent. Voorzitter Raoul Hedebouw en andere kopstukken van de partij waren daarbij aanwezig.

39 reacties

 • Gerry Cle

  4 maanden geleden
  Als de overheid per kwh hetzelfde bedrag aan taksen kan innen dan voor de energiekrisis kunnen ze toch moeilijk zeggen dat ze verlies maken. De extra inkomsten door de hogere prijzen kunnen ze gemakkelijk aan de gezinnen geven.
 • Eddy Vermeulen

  4 maanden geleden
  We zullen altijd de volle pot blijven betalen. Verlaag de btw en elders op het factuur zal het opnieuw worden ingecaculeerd. Btw verlaging van 6% is ooit al eens inigevoerd, niks van gemerkt aan mijn factuur.
 • Jean Gobin

  4 maanden geleden
  de enigste die doen wat ze zeggen en tegen de rijken hun schenen schoppen ...al de rest zit daar om hun eigen bankrekening te spekken ..
 • Danny Callaert

  4 maanden geleden
  @Pat Debal: welke taksen moeten zakken ? BTW maakt 1/3de uit van de factuur. Over welke taksen spreek jij dan wel om de factuur te doen zakken ?
 • BRUNO VAN GYSEGHEM

  4 maanden geleden
  Zijn mensen die noodgewongen moeten verwarmen met elektriciteit ook grootverbruikers? Ze kunnen veelal niet anders op hun appartementje. En komen voor verwarming al rap aan 8000 kwu per jaar voor 1 kamer (living met keukenhoek)
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Man (21) aangehouden die 4-jarig dochtertje van alleenstaande mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”
  PREMIUM
  Kortrijk/Dadizele

  Man (21) aangehou­den die 4-jarig dochtertje van alleen­staan­de mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”

  Een 21-jarige man uit Dadizele (Moorslede) zit in de cel nadat hij een jonge mama uit Kortrijk via Snapchat had gevraagd of hij ‘plezier mocht maken’ met haar 4-jarig dochtertje. “Ik besef dat het misschien een beetje freaky klinkt maar het lijkt me wel spannend en ik wil er je veel geld voor betalen.” De 26-jarige vrouw stapte prompt naar de politie. “Komt hij misschien niet aan zijn trekken bij zijn leeftijdsgenoten?”, vraagt Febe Vandewalle zich af.