"De minister zegt wel dat je kunt stoppen op 60 jaar na een loopbaan van 42 jaar, maar daar komt bijna niemand aan”, aldus PVDA-voorzitter Peter Mertens.
Volledig scherm
"De minister zegt wel dat je kunt stoppen op 60 jaar na een loopbaan van 42 jaar, maar daar komt bijna niemand aan”, aldus PVDA-voorzitter Peter Mertens. © BELGA

PVDA bindt strijd aan met pensioenplannen federale regering: "We zullen ze tegenhouden”

PVDA-voorzitter Peter Mertens heeft in zijn toespraak op ManiFiesta, het jaarlijkse feest van de solidariteit van de partij, hard uitgehaald naar de pensioenplannen van federaal minister voor Pensioenen Karine Lalieux (PS). “We hebben drie maanden om druk te zetten voor een rechtvaardige pensioenhervorming, en dat zullen we ook doen”.

52 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  6 maanden geleden
  PVDA-voorzitter Peter Mertens, wil geen deel van zijn riant loon meer afgeven zeker.
 • Catherine Segers

  8 maanden geleden
  Schande, zo besparen op de civiele bescherming en zichzelf riante lonen en afscheidspremies uitbetalen, bovenop hun vele andere betaalde mandaten… en wat het laatste betreft; wie kan er 5, 10… jobs doen, goed doen? Dat kan niemand.
 • Willy van craen

  8 maanden geleden
  Ik ben 81,5 j jong en werk nog met pleazier met mijn zaak. Pensioen blijft het zelfde alsof ik 65 was. Pensioen zou moeten zijn volgens volledige werkdagen en voor ieder gelijk. Voor kamer en parlementen die krijgen dikke afscheidspremie van +/- 300.000 €.
 • Ivan Beelaert

  8 maanden geleden
  Dat ik 3,55% rsz bijdrage moet betalen op mijn bruto pensioen tot daar ,maar nog 9% belastingen is me toch te veel,dat ze daar iets aan doen .En ik moet nog 260€ nadragen het jaar erop.
 • Jozef Loenders

  8 maanden geleden
  Voor ambtenaren is er geen pensioenplafond zoals in de privé ondanks dat hun gemiddelde loon veel hoger ligt. Verhoog de minimumpensioenen en schaf het gezinspensioen af. De partner zonder inkomen blijft fiscaal ten laste maar de toeslag is wel 25 %. Die was niet nodig tijdens de loopbaan en bij pensionering blijft de regel ' hoe minder dat je het nodig hebt, hoe meer dat je krijgt'. Opbrengst partner zonder inkomen : 1300 € per maand na belastingen voor de hoge ambtenarenpensioenen.