Noodweer op Pukkelpop tien jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Noodweer op Pukkelpop tien jaar geleden. © Borgerhoff

Pukkelpop: tien jaar na de storm. “De hemel werd groen, en dertig seconden later leek het wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide”

Tien jaar geleden viel het drama letterlijk uit de lucht op de eerste festivaldag van Pukkelpop. De hemel boven Kiewit werd groen, en dertig seconden later leek het er wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide. Een kwartier lang raasde een zomerstorm over het festivalterrein. Vijf festivalgangers lieten het leven, zo’n 140 anderen raakten gewond.

7 reacties

 • Eric Grosemans

  3 maanden geleden
  Ronny Beelaert, dat heeft men allemaal onderzocht. Conclusie: zonneactiviteit,en vulkanisme verantwoordelijk voor een stijging van 0.1%. Veranderingen van aardbaan: nonsens. Poolshift, invloed:0.
 • Mike smet

  3 maanden geleden
  Toen sprak men over de opwarming van de aardkloot ´nu is het verdienmodel omgedoopt tot klimaatzwendel en klimaatverandering
 • Johan Janssen

  3 maanden geleden
  En wie zou daar beter van geworden zijn, juist zoals nu het af te lasten. Belastingbetaler sponsort wel.
 • Ronny B

  3 maanden geleden
  dus 10 jaar geleden waren er ook al rampen door het klimaat,of is het gewoon de natuur die zijn gang gaat,de aarde (en zon) zijn tenslotte altijd in beweging,vertraging van de omwenteling,verandering van het aards magnetisch veld en zonnecyclus hebben voor die doemdenkers wss geen invloed op wat er op aarde gebeurd maar alleen de mens is verantwoordelijk voor het veranderende klimaat,yeah right,binnenkort de scholieren weer op straat staan roepen en tieren zoals hysterische tieners
 • Jean Donny

  3 maanden geleden
  Het grootste probleem van pukkelpop is dat het gelegen is midden een woongebied, en hinder veroorzaakt voor de omwonenden, waarvan degenen die wat kunnen meesnabbelen positief staan ertegenover. Maar vele anderen elk jaar hopen dat het snel voorbij is en nooit meer terugkomt. Hasselt en zijn bewoners hebben er weinig aan, integendeel hebben zij de weide betaald en de subsidies, die Chokri en vennoten nemen die graag in ontvangst.
 1. Tien jaar na Pukkelpopdrama. Ouders van verongelukte Marijke De Wilde (21) leerden opnieuw leven: “De eerste keer dat we weer lachten, voelde alsof we haar hadden ‘verraden’”
  PREMIUM

  Tien jaar na Pukkelpop­dra­ma. Ouders van verongeluk­te Marijke De Wilde (21) leerden opnieuw leven: “De eerste keer dat we weer lachten, voelde alsof we haar hadden ‘verraden’”

  “Seg, die paal? Die kan toch niet omvallen, hé?” Het waren de laatste woorden van Marijke De Wilde, toen ze op 18 augustus 2011 samen met een vriendin in een tentje op de Pukkelpopcamping schuilde voor de storm. Seconden later waaide de verlichtingspaal om en viel hij op hun tent. Marijke was op slag dood. Tien jaar later doen de ouders van de chiroleidster uit Hamme hun verhaal. “We hebben opnieuw moeten leren leven. Dat was héél moeilijk, maar vandaag kunnen we zeggen: wij zijn terug gelukkig.”
 1. Tien jaar na Pukkelpopdrama. Sarah De Schryver (40) raakte verlamd toen een boom op haar viel: “Ik zoek al tien jaar naar de man die me toen hielp”
  PREMIUM

  Tien jaar na Pukkelpop­dra­ma. Sarah De Schryver (40) raakte verlamd toen een boom op haar viel: “Ik zoek al tien jaar naar de man die me toen hielp”

  In 2011 stond Sarah op de weide van Pukkelpop toen de storm losbrak. Haar vrienden bleven staan, maar zij was gaan schuilen: een beslissing die grote gevolgen zou hebben. “Toen ik weer bij bewustzijn kwam, merkte ik dat ik mijn benen niet meer kon bewegen. Ik panikeerde, tot ik een stem hoorde die mij kalmeerde: ‘Rustig, meisje. Ik ben een verpleger, en ik blijf bij u.’”
 2. Tien jaar na Pukkelpopdrama. Hasseltse familie ving tientallen natgeregende tieners op: “Opeens lag ons huis vol festivalgangers”
  PREMIUM

  Tien jaar na Pukkelpop­dra­ma. Hasseltse familie ving tientallen natgeregen­de tieners op: “Opeens lag ons huis vol festival­gan­gers”

  “Mogen wij jullie vaste telefoon gebruiken om mama en papa op te bellen?”. Met die vraag stond exact tien jaar geleden een gigantische groep tieners aan de deur van Willem De Wever (55) en zijn vrouw Christel (55). Allemaal waren ze van de Pukkelpopweide weggevlucht, slechts enkele minuten nadat de felle storm losbarstte. Tenten werden omvergeblazen, de wei en de straten eromheen stonden blank. Maar bij het Hasseltse koppel waren ze veilig. “Eén tiener in volle paniek moesten we zelfs tot aan de douche begeleiden.”