Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Psychologen: "Motivatiecampagne is cruciaal om deze volksmarathon vol te houden"

Een team van psychologen roept de overheid op om een grootschalige motivatiecampagne te lanceren om het psychosociaal welbevinden van de bevolking op te krikken. "Het is cruciaal dat de overheid motiveert, inspireert en verbindt", klinkt de oproep. "Maar daar wringt het schoentje. De communicatie van de overheid is zakelijk en versnipperd, verre van motiverend." De onderzoekers vrezen dat de bevolking zich niet langer zal neerleggen bij de maatregelen en "de kantjes eraf gaat rijden".

6 reacties

 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Motivatiecampagnes ? Maskers helpen niet, of toch wel. Iedereen katoenen maskers naaien want we hebben er niet genoeg. Vanochtend twijfel of stoffen op natuurlijke basis wel goed zijn. Mag open, mag niet open, mag bezoeken, mag niet bezoeken, maskers gekocht, maar het zijn geen goede. Elke dag komen ze met goede vooruitzichten en 2 dagen later moeten ze ze tegenspreken. Ben benieuwd naar vertrouwensbarometer in politici.
 • YVAN DE MESMAEKER

  1 jaar geleden
  Enquêtes specifiek rond dit thema zouden helpen. Bij elke vraag een opmerking kunnen invullen helpt ook. De mensen moeten eens hun hart kunnen luchten.
 • ria buyssens

  1 jaar geleden
  Misschien hebben we eerder nood aan een ‘empathiecampagne’. Is het niet mogelijk ons leven terug zelf in handen te (mogen) nemen binnen de grenzen van de verantwoordelijkheid voor andermans en de eigen gezondheid ? I.p.v. binnen allerlei solidaire gezelligheidskransjes in de eigen cocon vastgezet te worden?
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Het is toch duidelijk?! Blijf in uw kot, anders houd je je aan de richtlijnen. Is dat nu zo moeilijk?
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Klopt, een motivatie campagne. Maar geen straf en boete campagne als nu gebeurt. Trouwens velen zijn al dat beboeten al beu. Waarom ook eens niet meer respect voor de bevolking?