Julie Ivaldi (35) heeft als psycholoog een eigen groepspraktijk in Wemmel en ziet, na een rustige zomer, het aantal aanmeldingen sinds de tweede lockdown stijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Julie Ivaldi (35) heeft als psycholoog een eigen groepspraktijk in Wemmel en ziet, na een rustige zomer, het aantal aanmeldingen sinds de tweede lockdown stijgen. © Jan De Meuleneir / Photo News

Psychologen hadden het nog nooit zo druk: “Ook voor ons wordt de situatie soms uitzichtloos”

Het is druk in de praktijk van de psycholoog: onder meer door corona voelen mensen zich neerslachtig, bang of afgesneden van de samenleving. De overrompeling is zelfs zo groot dat heel wat therapeuten niet anders kunnen dan hun wachtlijsten sluiten. "Ik maak steeds de afweging: help ik deze cliënt nú, of bewaak ik mijn grenzen?"

59 reacties

 • Henri Haquin

  1 jaar geleden
  als velen nu eens wat meer zouden bewegen of sporten ipv van uren aan een stuk achter hun smartphone, tv of pc zouden hangen met junk food dan zouden ze zich misschien wat beter voelen
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Begrijpelijk !
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Ja ja tegenwoordig worden ze depressief als ze wekelijks hun Mc Donalds hamburger niet krijgen.Oorlogs generatie kan alleen maar lachen met hun hedendaagse zogezegde problemen die meer met luxe te maken hebben dan wat anders.Wij hadden geen tijd om depressief te worden ,wat meer werken zou ook een goede zaak zijn,tegenwoordig meer vrije tijd dan dat er nog gewerkt wordt en daar willen ze dan ook nog liefst 4000€ voor per maand maar o wee we hebben een periode als nu,direct depressief.
 • Nathalie Deschepper

  1 jaar geleden
  Dus een consultatie is weggelegd "voor mensen met voldoende financiële middelen". We komen zo terecht in de Amerikaanse toestanden waar het een hype is om een psycholoog of psychiater te raadplegen.
 • Roland Peeters

  1 jaar geleden
  Alles dat gratis (via ziekenkas) aangeboden wordt wordt overrompeld.prietpraat vertellen aan 60€ per uur is goed betaald .