Psychiater Nele Van de Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Psychiater Nele Van de Velde © Gianni Barbieux / Photo News

Psychiater Nele Van de Velde: “We mogen niet te ver vooruitkijken, want corona maakt alles onzeker”

Natuurlijk is het leven onvoorspelbaar, maar een beetje houvast hebben we wel hard nodig. Het coronavirus is aan de haal gegaan met de weinige zekerheden die we hadden: niets is nog evident. Ver in de toekomst kijken kan niet meer. “Eens luid roepen in het bos om je frustraties daarover te uiten, dat mag”, zegt psychiater Nele Van de Velde (UZ Gent).

5 reacties

 • Verstappen Martine

  3 jaar geleden
  En al zeker niet met zo'n regering die zelf niet weten wat ze morgen gaan vertellen, verplichten of afschaffen.
 • Ronny Dekimpe

  3 jaar geleden
  Ik kijk net wel vooruit en dit geeft mij een goed gevoel. Twee weken vakantie geboekt in de Ardennen voor april 2021. Ja, je kijkt er naar uit, maar ook niet iedere dag. En kunnen wij niet, dan is het maar zo. Een annuleringsverzekering is wel een must. En is het zo ver, dan hebben wij twee weken verlof in een mooie vakantiewoning in de Ardennen met de nodige rust. Dus blijf net die en andere positieve zaken ondernemen. Zet net die positieve klik in je hoofd.
 • HUGO WILLEMS

  3 jaar geleden
  De elke dag ‘ telkens iets anders ‘ berichtgeving van vooral Mr. Van Ranst werkt op veel mensen ‘ hun systeem ‘. 1 voorbeeldje : eerst hadden mondmaskers geen nut en nu zijn ze verplicht !En zo is dat over de hele lijn. Hoe zeer men ook zijn best doet om de experts te geloven, het lukt niet ( meer ).
 • Jozef Schrauwen

  3 jaar geleden
  Een ding heb ik deze middag wel geleerd en dat is dat corona niet actief is bij een hittegolf. Feesten zoals de beesten zou ik zeggen tot woensdag want dan oppassen want dan is corana terg
 • Nols GERRY

  3 jaar geleden
  Vooral de overreactie van onze overheid op Corona veroorzaakt frustraties en onzekerheid en depressies..