Psychiater Nele Van de Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Psychiater Nele Van de Velde © Gianni Barbieux / Photo News

Psychiater Nele Van de Velde: “We mogen niet te ver vooruitkijken, want corona maakt alles onzeker”

Natuurlijk is het leven onvoorspelbaar, maar een beetje houvast hebben we wel hard nodig. Het coronavirus is aan de haal gegaan met de weinige zekerheden die we hadden: niets is nog evident. Ver in de toekomst kijken kan niet meer. “Eens luid roepen in het bos om je frustraties daarover te uiten, dat mag”, zegt psychiater Nele Van de Velde (UZ Gent).

5 reacties

 • Verstappen Martine

  5 maanden geleden
  En al zeker niet met zo'n regering die zelf niet weten wat ze morgen gaan vertellen, verplichten of afschaffen.
 • RONNY DEKIMPE

  5 maanden geleden
  Ik kijk net wel vooruit en dit geeft mij een goed gevoel. Twee weken vakantie geboekt in de Ardennen voor april 2021. Ja, je kijkt er naar uit, maar ook niet iedere dag. En kunnen wij niet, dan is het maar zo. Een annuleringsverzekering is wel een must. En is het zo ver, dan hebben wij twee weken verlof in een mooie vakantiewoning in de Ardennen met de nodige rust. Dus blijf net die en andere positieve zaken ondernemen. Zet net die positieve klik in je hoofd.
 • HUGO WILLEMS

  5 maanden geleden
  De elke dag ‘ telkens iets anders ‘ berichtgeving van vooral Mr. Van Ranst werkt op veel mensen ‘ hun systeem ‘. 1 voorbeeldje : eerst hadden mondmaskers geen nut en nu zijn ze verplicht !En zo is dat over de hele lijn. Hoe zeer men ook zijn best doet om de experts te geloven, het lukt niet ( meer ).
 • Jozef Schrauwen

  5 maanden geleden
  Een ding heb ik deze middag wel geleerd en dat is dat corona niet actief is bij een hittegolf. Feesten zoals de beesten zou ik zeggen tot woensdag want dan oppassen want dan is corana terg
 • Nols GERRY

  5 maanden geleden
  Vooral de overreactie van onze overheid op Corona veroorzaakt frustraties en onzekerheid en depressies..
 1. Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroorzaakt: parket start moordonderzoek tegen bestuurder (21)
  Play
  Melsbroek

  Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroor­zaakt: parket start moordonder­zoek tegen bestuurder (21)

  Het dodelijke verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Melsbroek (Steenokkerzeel) van vorige week vrijdag werd mogelijk bewust veroorzaakt door de 21-jarige bestuurder. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. De bestuurder knalde tegen de gevel van een bedrijfsgebouw. De 21-jarige werd in kritieke toestand afgevoerd, maar voor zijn 29-jarige vriendin - die als passagier in de wagen zat - kwam alle hulp te laat. Er werd nu een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord tegen de bestuurder.
 2. Overleg slimme kilometerheffing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Overleg slimme kilometer­hef­fing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is niet van plan om het werkschema voor het project SmartMove in vraag te stellen. SmartMove voorziet de invoering van een slimme kilometerheffing na overleg met een aantal actoren en de andere regeringen. "Ik staat borg voor het regeerakkoord en het is in die context dat ik mijn functie als minister-president uitoefen", zei Vervoort vanmiddag tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown