De Kamer in Brussel.
Volledig scherm
De Kamer in Brussel. © Photo News

PS wil versoepeling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

De Raad van State heeft zijn advies uitgebracht over een reeks amendementen op het wetsvoorstel dat de abortuswetgeving versoepelt. Die waren voor de zomer ingediend om de behandeling van het dossier te vertragen. Voor Ecolo staat nu niets de verdere parlementaire behandeling in de weg, "zoals het regeerakkoord voorziet." CD&V vraagt respect voor het regeerakkoord en wil zoals afgesproken eerst een onafhankelijk onderzoek. De PS zegt het wetsvoorstel begin volgend jaar weer te zullen agenderen in de Kamercommissie Justitie. Die moet eerst en vooral beslissen over de samenstelling en de taak van het wetenschappelijk comité. Bedoeling is om daar een “zo groot mogelijke consensus” te vinden, verzekert Kamerlid Patrick Prévot, die zo CD&V bijtreedt.

24 reacties

 • Stijn Van Keer

  2 maanden geleden
  Hoe naïef was CD&V toen ze in Vivaldi stapten. Hebben ze dan niets geleerd uit de regeringsdeelname van Groen onder Verhofstadt? Met Groen kan je niet onderhandelen, die gaan uit van hun dogma's. Groen strijdt niet voor niets tegen SPA en PVDA om de macht aan de linkerkant. 
 • Hubert Carchon

  2 maanden geleden
  Groen beweert op te komen voor de natuur maar een aantal ongeboren kinderen daarentegen, en op dat moment geen foetussen meer, mogen rustig bij het grof huisvuil gezet worden. Duidelijk een partij met twee gezichten. Durven die mensen nog in de spiegel kijken? Ik heb ze altijd een groep fantasten gevonden die het wel goed menen. Van het laatste ben ik nu wel teruggekomen!!
 • Benny Deridder

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen ze met NV.A een wisselmeerderheid bekokstoven. Hahaha. De partijen met minste stemmem zijn in de regering het meest aan zet. Waarom nog verkiezingen houden .
 • marc castermans

  2 maanden geleden
  CD&V zal plooien of barsten, ze zijn in deze Vivaldi-regering gestapt en krijgen nu hun eerste examen, wedden dat het tweede zit wordt.
 • Dunia Devoldere

  2 maanden geleden
  Respect voor het leven is zoek Ecolo
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre