De Kamer in Brussel.
Volledig scherm
De Kamer in Brussel. © Photo News

PS wil versoepeling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

De Raad van State heeft zijn advies uitgebracht over een reeks amendementen op het wetsvoorstel dat de abortuswetgeving versoepelt. Die waren voor de zomer ingediend om de behandeling van het dossier te vertragen. Voor Ecolo staat nu niets de verdere parlementaire behandeling in de weg, "zoals het regeerakkoord voorziet." CD&V vraagt respect voor het regeerakkoord en wil zoals afgesproken eerst een onafhankelijk onderzoek. De PS zegt het wetsvoorstel begin volgend jaar weer te zullen agenderen in de Kamercommissie Justitie. Die moet eerst en vooral beslissen over de samenstelling en de taak van het wetenschappelijk comité. Bedoeling is om daar een “zo groot mogelijke consensus” te vinden, verzekert Kamerlid Patrick Prévot, die zo CD&V bijtreedt.

24 reacties

 • Paul Geerts

  1 jaar geleden
  Hoe naïef was CD&V toen ze in Vivaldi stapten. Hebben ze dan niets geleerd uit de regeringsdeelname van Groen onder Verhofstadt? Met Groen kan je niet onderhandelen, die gaan uit van hun dogma's. Groen strijdt niet voor niets tegen SPA en PVDA om de macht aan de linkerkant. 
 • Hubert Carchon

  1 jaar geleden
  Groen beweert op te komen voor de natuur maar een aantal ongeboren kinderen daarentegen, en op dat moment geen foetussen meer, mogen rustig bij het grof huisvuil gezet worden. Duidelijk een partij met twee gezichten. Durven die mensen nog in de spiegel kijken? Ik heb ze altijd een groep fantasten gevonden die het wel goed menen. Van het laatste ben ik nu wel teruggekomen!!
 • Benny Deridder

  1 jaar geleden
  Misschien kunnen ze met NV.A een wisselmeerderheid bekokstoven. Hahaha. De partijen met minste stemmem zijn in de regering het meest aan zet. Waarom nog verkiezingen houden .
 • marc castermans

  1 jaar geleden
  CD&V zal plooien of barsten, ze zijn in deze Vivaldi-regering gestapt en krijgen nu hun eerste examen, wedden dat het tweede zit wordt.
 • Dunia Devoldere

  1 jaar geleden
  Respect voor het leven is zoek Ecolo
 1. Wetsvoorstel versoepeling abortus terug naar Kamercommissie hoewel meerderheid voor is

  Wetsvoor­stel versoepe­ling abortus terug naar Kamercom­mis­sie hoewel meerder­heid voor is

  Het wetsvoorstel dat de regels voor abortus wil versoepelen zal teruggestuurd worden naar de Kamercommissie Justitie. Dat heeft MR-fractieleider in de Kamer Benoît Piedboeuf gezegd op LN24. Een meerderheid in de Kamer staat achter het voorstel, maar CD&V maakt van de zaak een regeringskwestie. In de gesprekken die zeven partijen voeren om een nieuwe regering te vormen, is afgesproken dat er in het parlement naar een compromis wordt gezocht. Volgens N-VA wordt CD&V niettemin “simpelweg buitenspel gezet”.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.