PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

PS-voorzitter Paul Magnette: “Tripartite is enige mogelijkheid, we gaan toch geen weken meer verliezen?”

Volgens PS-voorzitter Paul Magnette is de formule waarbij socialisten, liberalen en christendemocraten een minderheidsregering vormen, de enige overgebleven optie om de federale formatie recht te trekken. Magnette verdedigde het plan dat hij en sp.a-voorzitter Conner Rousseau hebben uitgedokterd vanmiddag in het RTBF-journaal. N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat zijn partij alvast beschikbaar blijft voor de vorming van een regering met “een federale en Vlaamse meerderheid”. 

 1. De ‘klassieke tripartite’ als laatste redmiddel om uit de impasse te geraken? “Het is dit of verkiezingen”
  PREMIUM

  De ‘klassieke tripartite’ als laatste redmiddel om uit de impasse te geraken? “Het is dit of verkiezin­gen”

  Een ‘creatieve piste’, klinkt het her en der over de 'derde weg’ die sp.a-voorzitter Conner Rousseau en PS-voorzitter Paul Magnette uit hun hoge hoed hebben getoverd na hun snuffelronde. Aangezien de alom bekende opties paars-geel (socialisten, liberalen en N-VA) en Vivaldi (socialisten, liberalen, groenen en CD&V) onmogelijk blijken, zijn beide partijvoorzitters een nieuw scenario genegen: de klassieke tripartite. Maar is die optie echt levensvatbaar? Onze columnist Carl Devos analyseert.
 2. Achtervolging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder spookrijdt
  Play
  Machelen

  Achtervol­ging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder spookrijdt

  Op de E19 in Machelen is dinsdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met een spookrijder. Volgens de eerste vaststellingen ging het om een achtervolging, waarbij een voertuig met drie inzittenden frontaal op een bestelwagen knalde. De drie inzittenden, waaronder een 20-jarige uit Schaarbeek, lieten daarbij het leven. De bestuurder van de bestelwagen is lichtgewond en zag zijn leven naar eigen zeggen voorbij flitsen.
 1. Homokoppeltje schuimt tal van B&B’s af, maar betaalt rekeningen niet: “Dader wint vertrouwen door zich voor te doen als lid van N-VA”
  PREMIUM
  Dendermonde/Sint-Niklaas/Hamme/Zele/Temse/Lokeren

  Homokoppel­tje schuimt tal van B&B’s af, maar betaalt rekeningen niet: “Dader wint vertrouwen door zich voor te doen als lid van N-VA”

  Alsof B&B’s het in deze coronacrisis nog niet moeilijk genoeg hebben, kregen een pak ervan in de ruime regio rond Dendermonde en in het Waasland af te rekenen met oplichting. De voorbije weken en maanden kregen ze stuk voor stuk een homokoppeltje over de vloer. “De grote sier uithangen en nachten bijboeken dat wel, maar de rekeningen betalen gebeurde niet”, vertellen uitbaters. Pittig detail: de dader won vertrouwen door te vertellen dat hij lid is van N-VA Sint-Niklaas. Daar zijn ze hem echter al sinds vorig jaar liever kwijt dan rijk. Wegens oplichting...
 2. OVERZICHT. Al bijna evenveel coronapatiënten in het ziekenhuis als op recorddag tijdens eerste golf

  OVERZICHT. Al bijna evenveel coronapa­tiën­ten in het ziekenhuis als op recorddag tijdens eerste golf

  Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in ons land al meer dan 11.000 mensen overleden aan Covid-19. Tussen 18 en 24 oktober waren er dagelijks gemiddeld 13.858 nieuwe besmettingen, een stijging met 40 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. We naderen ook het trieste record van het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten tijdens de eerste golf.