Volledig scherm
© BELGA

PS-voorzitter Paul Magnette: “Ik was graag premier geworden”

In een interview met De Zondag blikt PS-voorzitter Paul Magnette terug op het jaar 2020, de coronacrisis en de regeringsvorming. Magnette, zelf een van de architecten van de Vivaldi-regering, geeft toe dat hij graag premier was geweest. “Ik heb het daar toch twee weken moeilijk mee gehad.”

83 reacties

 • Gino Sinnesael

  4 weken geleden
  “De regering heeft geen meerderheid in Vlaanderen. Het akkoord is eerder centrumlinks, terwijl Vlaanderen eerder centrumrechts is. De drie vorige premiers waren ook al Franstaligen. Opnieuw een Waalse premier, een linkse socialist dan nog, zou te veel van het goede zijn". Een correcte analyse, mijnheer Magnette! De volgende verkiezingen beloven een nog grotere tegenstelling tussen noord en zuid...
 • Gino Denil

  4 weken geleden
  Ook voor de Vlamingen een gemiste kans. Want het was de verstandigste premier die we deze eeuw al gehad zouden hebben. Met alle respect voor Decroo overigens, en minder voor deze die het enkel maar van langs de zijlijn willen regelen.
 • Gino Denil

  4 weken geleden
  Een regering zonder meerderheid bestaat niet, Paul Sempels. Want die kan geen enkele beslissing door het parlement krijgen. In nood gevallen heb je soms eens een minderheidsregering. Maar dat is dan met gedoogsteun vanuit de oppositie. Wat in ons verdeeld en verziekt politiek klimaat nog niet rap zal gebeuren.
 • Patrick Kelchtermans

  4 weken geleden
  Ik ook jongen ik ook. Maar het leven bestaat nu eenmaal grotendeels uit teleurstellingen…
 • Paul Sempels

  4 weken geleden
  Een regering die niet gekozen is door een meerderheid gaan het nu eens uitleggen en wie gaat hun uitgaven betalen??Juist de belastingbetaler en de volgende regering gaat dit moeten oplossen
 1. De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  De Wever in nieuwjaars­toe­spraak over zaak-Ku­cam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  “De terugblik op 2020 is confronterend”. Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt “de bevrijding eraan”. Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo