PS-voorzitter Paul Magnette
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette © Belga

PS-voorzitter Paul Magnette: "Een regering in september is het doel”

Tegen eind juni zouden er opnieuw onderhandelingen opgestart kunnen worden met het oog op de vorming van een nieuwe regering, om vervolgens in september te landen. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette vandaag gezegd tijdens 'C'est pas tous les jours dimanche' op RTL-TVi.

158 reacties

 • Frits Vandenberge

  8 maanden geleden
  Eigenlijk moet u de verklaring van Magnette omgekeerd lezen. Dus: met ruziestokers zoals Magnette maak je geen regering. Het enige wat hij wil is Vlaamse solidariteit. Ik zou niet weten waarom, of eigenlijk weet ik het wel. Ik heb 30 jaar met Walen samengewerkt (hoewel "samen" ...) dus ik heb wel een en ander ondervonden.
 • Benny Marcelo

  8 maanden geleden
  Marcel Willems, solidariteit die maar één kant uitgaat heeft een andere naam: profitariaat!
 • Marcel Willems

  8 maanden geleden
  Als men hier beweert dat er geld naar Wallonie gaat moet men dat eens juist berekenen .Eerst de sociale zekerheid is federaal ,dus is het niet Vlaanderen die betaalt.Daarnaast is het gemiddelde loon in Vlaanderen 18% hoger dan in het zuiden ,dus ook de werklozen en gepensioneerden krijgen in Vlaanderen meer .EN dat de Walen niet werken is ook maar uit de mond van de walenhaters .Men spreekt van democratie maar vergeet de solidariteit die over gans Belgie nodig is
 • Tom Faes

  8 maanden geleden
  Op één punt heeft Magnette wel gelijk ,met ruziestokers zoals De Wever maak je geen regering en bovendien gaat hij bij het minste probleem lopen .
 • Marc Wouters

  8 maanden geleden
  Maar guido Bervoets, wat Magnette samen met PTB en Ecolo willen, de meerderheid van de Franstaligen, Willen. De. Vlamingen. Niet! Magnette wil zijn strooptocht verder zetten en jacht maken op wat in essentie Vlaams geld zal blijken te zijn. En. Wij. Willen. Dat. Niet. De meerderheid van de Vlamingen wil dat niet. Laten we elk onze eigen weg gaan. Want het zit geblokkeerd, daar heeft niemand schuld aan, we verschillen van mening, fundamenteel.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"