PS-voorzitter Paul Magnette en de voorzitter van het Waals Parlement Jean-Claude Marcourt (PS).
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette en de voorzitter van het Waals Parlement Jean-Claude Marcourt (PS). © DR.

PS-voorzitter Magnette vraagt ontslag bureau Waals Parlement

PS-voorzitter Paul Magnette vraagt het ontslag van het bureau van het Waals Parlement, inclusief voorzitter Jean-Claude Marcourt (PS). Het bureau organiseert de dagelijkse werking van het parlement. Ecolo vindt dat de positie van Marcourt ook als parlementsvoorzitter onhoudbaar is geworden. PS-politica Sophie Pécriaux is voorlopig de eerste en enige die op de oproep van Magnette inging.

11 reacties

 • Dirk Uyttenhove

  2 maanden geleden
  Cordon moet in stand gehouden worden, NVA moet buitengesloten blijven. Ik vraag me af hoe het toch mogelijk is dat de leider van een corrupte dievenbende de meerderheid van dit land kan dicteren op wie ze wel en niet mogen stemmen. Uiteraard is dit enkel mogelijk door de steun van de dweilenpartijtjes in Vivaldi. Vandaar een welgemeende dank aan VLD, Groen, CD&V en Vooruit en al hun kiezers om ons te laten bestelen door een bende franstalige struikrovers.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Conner Rousseau is in Vlaanderen de loopjonge van Magnette, Voor een postje in Vivaldi 2.
 • FRANS DE ROUCK

  2 maanden geleden
  Als de leider van de stropers plots boswachter willen worden. Toevallig is er een stroper met het etiket PS die volgens Magnette een verantwoorde stroper is. Moeten de burgers dit allemaal blijven slikken. VD BROECK, Magnette,Marcourt ...maw een boek dikker dan de vroegere telefoonboek met lui die het niet nauw nemen met correct beheer. Plitsen de enige goede oplossing en dan elk zijn eigen nest uitmesten. Ook in Vlaanderen.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Magnette de man die dank zij het cordon en de ondersteunende Vlaamse partijen er in slaagt federaal zijn wil op te dringen aan Vlaanderen en ze 80% van de federale rekeningen te laten betalen. Mag ook wel eens voor eigen deur vegen.
 • Luciano Padua

  2 maanden geleden
  Het is maar in Vlaanderen dat ze sjoemelaars gerust laten.
 1. Parket verdenkt Qatar van omkoping Europees Parlement: van corruptie verdachte vicevoorzitter uit partij gezet

  Parket verdenkt Qatar van omkoping Europees Parlement: van corruptie verdachte vicevoor­zit­ter uit partij gezet

  In een gerechtelijk onderzoek naar vermeende corruptie, criminele organisatie en witwassen heeft de politie zestien huiszoekingen uitgevoerd in Brussel. Dat vernamen ‘Knack’ en ‘Le Soir’ en wordt bevestigd door het federaal parket. Dat voert sinds juli een onderzoek naar mogelijke omkoping in het Europees Parlement door een Golfstaat. Het zou gaan om Qatar, waar momenteel het WK voetbal plaatsvindt. Vier personen werden opgepakt voor verhoor waaronder één van de veertien vicevoorzitters van het Europees Parlement: de Griekse Eva Kaili. Vrijdagavond raakte bekend dat Kaili uit haar partij is gezet.
 1. ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoordelijkheid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”
  PREMIUM
  49

  ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoor­de­lijk­heid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”

  Paul Magnette (PS) als premier? Doe dan maar een schietgebedje als Belg die van dit land iets beters wil maken. De PS-voorzitter wil verantwoordelijkheid tonen. Als het moet, wil hij de handschoen oppakken en premier worden van dit land. Het is om balorig van te worden. Als Paul Magnette bereid is om verantwoordelijkheid te tonen, dat hij het dan nu doet. Dat hij het nu bewijst. Want de voorbije drie jaar heeft de PS op geen enkel moment bewezen dat ze die verantwoordelijkheid neemt. Waarom zouden we daar dan vandaag vertrouwen in hebben?