BELGA
Volledig scherm
© BELGA

PS voor verbod op uiterlijke tekenen geloofsovertuiging bij contact met publiek of in gezagsfunctie

BinnenlandDe PS is voor een verbod op uiterlijke tekenen van geloofsovertuiging voor het personeel dat in contact met publiek komt of dat een gezagsfunctie uitoefent. Het Bureau van de Franstalige socialisten boog zich maandag over de kwestie van de uiterlijke tekenen van geloofsovertuiging voor overheidspersoneel, die de afgelopen weken opnieuw op de politieke agenda terechtkwam. PS-voorzitter Paul Magnette zegt in persoonlijke naam voorstander te zijn van een beroep van de MIVB tegen het vonnis van de arbeidsrechtbank die de Brusselse openbaarvervoermaatschappij veroordeelde voor discriminatie bij de aanwerving. Magnette vindt dat de beslissing door de MIVB-directie genomen had moeten worden zonder politieke inmenging.

22 reacties

 • Pieter Janssens

  2 maanden geleden
  Regel die in deze tijden niet meer geldig zouden mogen zijn. De kledij zolang deze deftig is en presentabel naar de klant toe. Zal niets onderdoen aan de onafhankelijkheid van de beambte.. Ik ben benieuwd wie tegen is, dit ook zal zijn indien je een zwaar ongeval hebt met uw gezin en er een dokter aankomt met hoofddoekje.. Zal je deze dan ook weigeren zolang ze deze aanheeft ?? Omdat ze hierdoor niet neutraal zou zijn.
 • anne callebaut

  2 maanden geleden
  Als je op je werk zijt en je komt in contact met mensen moet je neutraal blijven en daarmee gedaan.
 • Luc Van Hauwermeiren

  2 maanden geleden
  De zo verguisde PS is dus nog redelijker en betrouwbaarder dan de restanten van wat zich ooit liberaal noemde.
 • Rudi Swinnen

  2 maanden geleden
  Zelfs het kruis op de mijter van kindervriend Sinterklaas moest weg om anders-gelovigen niet te kwetsen ...
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Nogal logisch dat voor openbare ambten en vertrouwenspersonen en gelijksoortige functies er volledig neutraliteit moet zijn en dat heeft niets met geloof te maken ook anders symbolen zijn niet welkom.