Benoît Hons
Volledig scherm
© Benoît Hons

PS-schepen noemt zigeuners "parasietensoort": partij dreigt met sanctie

PS-schepen Benoît Hons van Neupré (Luik) moet zich bij zijn partij verantwoorden voor uitspraken die hij deed op Facebook. In een bericht noemde hij zigeuners een "parasietensoort".

14 reacties

 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  "De disciplinaire commissie van de PS zal beslissen". Grappig. Dat is de partijafdeling die de foefelende en frauderende PS-afdeling van Brussel laat begaan. De partijafdeling die bepaald heeft dat de betrapte en veroordeelde PS-schepen van Charleroi zijn schuld aan de stad over 300 jaar mag terugbetalen. Moraal van het verhaal: PS-politici, zorg dat ge voldoende weet over de fraude door andere PS'ers - dan laat de partij u gerust.
 • Pé Gevers

  1 jaar geleden
  Dat is een normale uitspraak in dergelijke situaties. En inderdaad de zigeunergemeenschap leeft van diefstal en zwendel. Niet alle zigeuners stelen, ze laten dat over aan kinderen en vrouwen, maar waar zigeuners voorbij getrokken zijn is er altijd wel iets gestolen. Ze verhuizen constant en hebben geen vat werk, van wat leven ze anders.
 • Maria Wijnants

  1 jaar geleden
  Waar halen zigeuners hun inkomsten vandaan? Als men berooft is door zigeuners dan mag men dat niet meer zeggen waar gaan we naartoe zeg?
 • jef de boeck

  1 jaar geleden
  Een iets of wat normale PS-er.
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Hij heeft gelijk maar mocht het niet zeggen.
 1. Asielzoekers die een huis kunnen kopen van kindergeld? “Zeer problematische uitspraak van Jambon”, zegt Groen

  Asielzoe­kers die een huis kunnen kopen van kindergeld? “Zeer problemati­sche uitspraak van Jambon”, zegt Groen

  Oppositiepartij Groen stelt zich ernstige vragen bij een uitspraak van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Die beweerde op minstens twee lezingen dat hij “het verhaal heeft gehoord” van een familie asielzoekers “die meteen een huis kon kopen van het kindergeld” dat ze met terugwerkende kracht hadden gekregen voor de duur van hun asielprocedure, schrijft De Tijd vandaag. Maar een eenvoudige berekening leert dat dat “verhaal” wel bijzonder onwaarschijnlijk is.
 2. Rutten haalt zwaar uit naar Jambon na uitspraak over asielzoekers: “Extreem-rechts broodjeaapverhaal”

  Rutten haalt zwaar uit naar Jambon na uitspraak over asielzoe­kers: “Ex­treem-rechts broodjeaap­ver­haal”

  Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten haalt op Facebook scherp uit naar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na diens uitspraak over een familie asielzoekers “die meteen een huis kon kopen van het kindergeld”. “Verzonnen verhalen die in xenofobe tijden goed klinken, maar die fout zijn en schaden", stelt Rutten. Bij CD&V, de tweede coalitiepartner van de N-VA in de Vlaamse regering, reageren ze gematigder. “Uitschieters en uitzonderingen vallen niet uit te sluiten”, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. “Het gaat niet om cijfers, het gaat om het principe", reageert het kabinet van Jambon.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken