Waals minister Pierre-Yves Dermagne (PS) (l) en Koen Geens op audiëntie bij de koning.
Volledig scherm
Waals minister Pierre-Yves Dermagne (PS) (l) en Koen Geens op audiëntie bij de koning. © Belga

PS pikt emotionele uithaal van Koen Geens niet: "CD&V heeft opdracht zelf doen mislukken”

PolitiekEen emotionele Koen Geens (CD&V), die vrijdag zijn opdracht als koninklijk opdrachthouder beëindigd zag, heeft in ‘De Zevende Dag’ fel uitgehaald naar de PS en in het bijzonder naar voorzitter Paul Magnette. “Wellicht heeft hij op een moment dat hij zag dat het voor zijn partij - om niet-inhoudelijk redenen - niet ging, ‘stop’ gezegd. Maar dan had ik graag een iets elegantere sortie gekregen dan die ezelsstamp van vrijdagmorgen”, aldus Geens. Waals minister Pierre-Yves Dermagne (PS) pikt die kritiek niet. Het is CD&V zelf die de opdracht van Geens heeft doen mislukken, luidt het onder de taalgrens. “Het was ook zijn beslissing om de opdracht terug te geven. Wij hadden nog wel andere formules willen uittesten”, voegt de woordvoerder van de PS eraan toe.

317 reacties

 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  anna vandenberg, wie beloofde dat het minimumpensioen verhoogd wordt? BDW. Wie gaat dat betalen? Wie laat de belastingbetalende Vlaming die "op de parking" woont 1 miljard euro bijdragen aan de 18 groene prestige projecten in antwerpen? BDW. Wie kent zich al vele jaren gratis loon toe? BDW. Wie cumuleert graag? BDW. Wie houdt minder netto over dankzij de taxshift? De gepensioneerden.
 • Dirk Van Den Bossche

  2 jaar geleden
  Van de PS zou je een minimum pensioen van 1500€ krijgen , maar de put zou dieper worden en op het einde van de rit wat extra belastingen en het wordt terug een minder pensioentje.
 • andre van de wege

  2 jaar geleden
  dat is juist want geens is onbekwaam.
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  De PS heeft iedereen een pensioen beloofd van 1500 euro ook degene die geen dag iets bijgedragen hebben, wie gaat het betalen denk je, de man die met het schoofzakske gaat werken die zijn groepsverzekering gaan ze verdelen om de pensioenen te verhogen, een voorstel van SP.A. De hypocrisie is dat in tijden van hoogconjuctuur nooit gesproken werd om de pensioenen te verhogen, wel kenden zichzelf riante vergoedingen toe. De werkman wordt al bestolen van in de jaren tachtig inleveren was de slogan.
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Geen PS, dus ook geen minimumpensioen van 1500 euro, want van de N-VA mag je dit zeker niet verwachten.
 1. Magnette is onderhandelingen met De Wever beu: “Hoeveel keer moet ik nog zeggen dat PS geen zin heeft om met N-VA te besturen?”

  Magnette is onderhande­lin­gen met De Wever beu: “Hoeveel keer moet ik nog zeggen dat PS geen zin heeft om met N-VA te besturen?”

  Met N-VA onderhandelen bestempelt PS-voorzitter Paul Magnette als een "beproeving". En eentje die lang genoeg heeft geduurd. Na “duizenden uren vergaderen zonder vooruitgang” zal het partijbestuur van de Franstalige socialisten zich maandag buigen over de vraag of dat nog wel zin heeft. “Ik begin me die vraag meer en meer te stellen”, zegt Magnette vandaag in verschillende media. Ook PS-fractieleider Laaouej heeft geen zin in een “onstabiele” regering met N-VA. “Ik heb nog nooit een gedwongen huwelijk weten slagen”, zegt hij in onze krant.