Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © Photo News

PS-Kamerlid wil dotatie Vlaams Belang afschaffen

PS-Kamerlid Mélissa Hanus wil naar de Raad van State trekken om de publieke financiering van de Vlaamse extreemrechtse partij Vlaams Belang in te trekken. Dat schrijven Le Soir en Sudinfo vrijdag. Volgens de procedure moet ze zeven leden van de Controlecommissie Verkiezingsuitgaven van de Kamer overtuigen om het beroep in te dienen.

109 reacties

 • JOERI HOORNAERT

  2 maanden geleden
  Los van het feit dat de dotaties van alle partijen te hoog zijn, zou het ook niet verkeerd zijn dat de dotatie kan afgeschaft worden van corrupte partijen, hallo PS ??
 • Wilfried DE HERT

  2 maanden geleden
  Unitair zal nooit lukken , verder splitsen is de enige oplossing als men niet wil blijven aanmodderen zoals we nu doen sinds 1830.
 • Maurice Berden

  2 maanden geleden
  Schaf alle partij dotaties af. Waarschijnlijk gaan er dan heel wat partijen en onbekwame politiekers verdwijnen en wordt het land weer bestuurd door bekwame mensen.
 • guy VAN PARIJS

  2 maanden geleden
  Onvoorstelbaar de arogantie van PS,de partij die al jaren de meeste corruptieschandalen kent.Hoelang gaan OPENVLD CDenV en VOORUIt slaafje blijven van PS; Ik ben absoluut geen Vlaams Belanger maar zo maakt deze regering ze elke dag groter
 • Marcel Decoster

  2 maanden geleden
  schaf ze voor iedereen af
 1. Jambon: “We gaan Lieven Annemans niet vervangen als voorzitter van relancecomité”
  12

  Jambon: “We gaan Lieven Annemans niet vervangen als voorzitter van relanceco­mité”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is niet van plan om de Gentse professor Lieven Annemans te vervangen als voorzitter van het maatschappelijk relancecomité dat de Vlaamse regering advies levert over het herstel na de pandemie. "Er is geen probleem in het comité inzake de positie van professor Annemans. Hij zal wat ons betreft blijven zetelen als voorzitter", zo heeft Jambon dinsdag geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.