PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © Photo News

PS gelast wekelijks partijbestuur af door met coronavirus besmette medewerker, voorzitter Magnette gaat “contact beperken”

Geen partijbestuur bij de Franstalige socialisten vanochtend. De PS verdaagt het wekelijkse overleg omdat een partijmedewerker besmet is met het coronavirus, zegt de woordvoerder van de Franstalige socialisten. Volgens Franstalige media gaat het om een dichte medewerker van voorzitter Paul Magnette. Die zal nu op medisch advies zijn contacten “beperken”.

 1. Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

  Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

  Het wetsvoorstel ter versoepeling van de abortuswet komt volgende week niet op de agenda van de plenaire Kamer. De PVDA had daarvoor een motie ingediend, maar kreeg enkel de steun van DéFI. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) relativeert ondertussen de vragen die her en der worden gesteld bij de rol van Ecolo binnen de Vivaldi-coalitie. Ze vindt dat de heisa door media en de oppositie groter wordt voorgesteld dan ze is. “Ik heb echt geen barstjes gezien in de schoot van de regering”, aldus minister De Sutter in het Eén-programma Villa Politica.
 2. Opletten geblazen: coronapandemie stuwt namaakhandel naar ongekende hoogtes

  Opletten geblazen: coronapan­de­mie stuwt namaakhan­del naar ongekende hoogtes

  De coronapandemie stuwt het online winkelen naar ongekende hoogtes, maar daarmee ook de handel in namaakproducten. De douane nam dit jaar al bijna één miljoen artikelen in beslag, bijna anderhalf keer zoveel als in heel 2019. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wijst online shoppers op de risico's. “Ze schaden de economie, zijn slecht voor de portemonnee en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.”
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen