Kamerlid Patrick Prévot beloofde eind november dat de PS het wetsvoorstel begin dit jaar weer zou agenderen in de Kamercommissie Justitie, die dan zou beslissen over de samenstelling en de taak van het wetenschappelijk comité.
Volledig scherm
Kamerlid Patrick Prévot beloofde eind november dat de PS het wetsvoorstel begin dit jaar weer zou agenderen in de Kamercommissie Justitie, die dan zou beslissen over de samenstelling en de taak van het wetenschappelijk comité. © belga

PS aan de tand gevoeld over versoepeling abortuswet: “Er is geen deadline, geen plan van aanpak”

Achter de schermen wordt volop gediscussieerd over een mogelijke versoepeling van de abortuswet. Dat verzekert de PS-fractie, die vandaag door de oppositiepartijen PVDA en DéFI aan de tand werd gevoeld over het wetsvoorstel van de Franstalige socialisten.

2 reacties

 • Kevin Keagan

  1 week geleden
  Als Coens niet door had dat hij ging gesjareld worden, zal hij nu ook niet aanvoelen dat het enige dat ze binnengehaald hebben ook op de kapblok ligt. Maar vooral altijd gelegen heeft!
 • Luc Verstraelen

  1 week geleden
  Nog een beetje tijd winnen en dat wordt de abortuswet door de strot van Cd&v geramd.
 1. Nog altijd trekken bijna 500 Belgische vrouwen naar Nederland voor abortus

  Nog altijd trekken bijna 500 Belgische vrouwen naar Nederland voor abortus

  Het verslag van de Evaluatiecommissie Zwangerschapsafbreking bevestigt voor de voorstanders van een uitbreiding van de abortuswet dat de wettelijke termijn waarbinnen abortus mag worden uitgevoerd, moet worden verlengd. Het rapport bevestigt dat zowat 500 vrouwen per jaar naar Nederland trekken voor een abortus. "We moeten ervoor zorgen dat die vrouwen in hun eigen omgeving kunnen worden geholpen", zegt Kamerlid Katja Gabriëls (Open Vld). Maar ook de tegenstanders blijven op hun lijn. Lees hier ook het verhaal van Tania.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"