Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGA

Provincie Luik scherpt coronamaatregelen aan omwille van “zorgwekkende" toestand

De preventieve maatregelen in de strijd tegen het coronavirus in de provincie Luik worden verstrengd. Dat is beslist op een vergadering van de provinciale crisiscel, zo maakte gouverneur Hervé Jamar bekend in een persbericht.

 1. Meer coronaregels in Brussel, minder in Vlaanderen? Vaccinaties duwen politici richting apart coronabeleid. En ook experts hebben er oren naar
  PREMIUM

  Meer coronare­gels in Brussel, minder in Vlaanderen? Vaccina­ties duwen politici richting apart coronabe­leid. En ook experts hebben er oren naar

  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) pleit voor een laatste reeks versoepelingen in Vlaanderen, waarbij ook de mondmaskers op de schop gaan. Het draagvlak om de maatregelen te blijven volgen, is volgens hem op. Al blijft het volgens infectioloog Erika Vlieghe belangrijk om nog niet alle teugels te laten vieren: “Als we nu alles laten varen, kan het virus een grote groep mensen in de ziekenhuizen doen belanden.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.