Foto Mozkito
Volledig scherm
© Foto Mozkito

Protest tegen plannen voor uitbreiding ringweg Asse

De Actiegroep Ruimte en Mobiliteit Asse (ARMA) stapt naar de Raad van State om de bepalingen in het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) te laten vernietigen voor "de afbakening van het kleinstedelijk gebied Asse" met betrekking tot de verdere aanleg van de ring van Asse. Al sinds 2008 is het eerste stuk van de ring aangelegd van de N9 ter hoogte van het station van Asse tot de weg Asse-Meise. Het PRUP voorziet een tracé om die door te trekken tot de N285.

 1. Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen
  26

  Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen

  De bevolking in het Vlaams Gewest zal tussen 2020 en 2030 met 4 procent toenemen tot 6,90 miljoen inwoners. Tussen 2010 en 2020 lag de groei nog op meer dan 6 procent. Dat blijkt uit de Vlaamse gemeentelijke demografische vooruitzichten die Statistiek Vlaanderen om de drie jaar publiceert. De verwachte geringere groei van de bevolking is het gevolg van een val in de migratiecijfers, een aanhoudend laag vruchtbaarheidscijfer en recente oversterfte ten gevolge van de coronacrisis.
 2. LIVE. Collectief achter La Boum Test “gooit handdoek in de ring” - 20 leerlingen van school in Denderleeuw besmet

  LIVE. Collectief achter La Boum Test “gooit handdoek in de ring” - 20 leerlingen van school in Dender­leeuw besmet

  Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost. Ondertussen mogen volledig gevaccineerde Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 3. OVERZICHT. Minder dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen
  Play
  17

  OVERZICHT. Voor het eerst sinds maart minder dan 2.000 coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

  Er liggen nog 1.921 Covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie er 647 op de intensieve zorg liggen. Dat is een daling met respectievelijk 20 en 13 procent, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames neemt af. Het is geleden van 13 maart dat er nog minder dan 2.000 Covid-patiënten in de ziekenhuizen lagen.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”