Protest tegen nieuw slachthuis: "Twee miljoen dieren per jaar? Dat kan nooit op fatsoenlijke manier"

WesterloIn Oevel (Westerlo) heeft dierenrechtenorganisatie Bite Back actie gevoerd bij het nieuwe slachthuis dat daar onlangs de deuren opende. Bite Back wil dat het slachthuis gesloten wordt, onder meer naar aanleiding van de wantoestanden die in het slachthuis van Tielt aan het licht kwamen. "Je hoeft geen astrofysicus te zijn om te begrijpen dat je geen 2 miljoen dieren per jaar kan slachten -zoals hier het geval is- op een fatsoenlijke manier", zegt medeorganisator Benjamin Loison.

  1. Koen Symons (49) overleed op gezinsvakantie na een valpartij met de fiets in Mulhouse: “Hij was goed in alles, had een gierende schaterlach en een hart van goud”
    PREMIUM
    Kapelle-op-den-Bos, londerzeel

    Koen Symons (49) overleed op gezinsva­kan­tie na een valpartij met de fiets in Mulhouse: “Hij was goed in alles, had een gierende schater­lach en een hart van goud”

    Vrienden en collega’s rouwen om de dood van Koen Symons. Koen was met zijn familie op vakantie toen hij ten val kwam met de fiets. Hij overleed ter plekke. Hij laat een vrouw en twee dochters achter. Inwoners uit Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel, waar hij voetbalde en werd geboren, zijn ontzet.