Volledig scherm
© ANP

Protest op social media tegen vernietiging systeem terugdraaiende teller: “Laten we met z'n allen onze zonnepanelen uitschakelen”

Het Grondwettelijk Hof heeft gisteren de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, en daarop komt nu protest, onder meer via een Facebookgroep. Zo wordt in ‘Boycot de afschaf van de terugdraaiende meter’ opgeroepen om alle zonnepanelen in het land voor een dag uit te schakelen.

241 reacties

 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Het is vooral Freya's blunder die ons te veel geld kost. We gaan inderdaad minder geld terugkrijgen voor onze eigen productie maar dit betekent niet per se dat we meer stroom gaan verbruiken. We moeten eerst goed isoleren opdat ons huis zo weinig mogelijk warmte verliest; daarnaast ons stroomverbruik zoveel mogelijk concentreren op de uren dat onze zonnepanelen energie leveren. Tenslotte de jaarlijkse energieafrekening in de gaten houden en zo nodig ons gedrag aanpassen.
 • Gerard Teeuws

  1 maand geleden
  "Pieter De Ruyter" is de Tommelein meter en Zuhal kan het opkuisen. Tommelein wist het juiste moment te kiezen om zich terug te trekken. Neemt de verantwoordelijkheid zegt hij, maar neemt toch geen ontslag als volksvertegenwoordiger. Voor de zoveelste keer zijn we bedrogen. Luister naar de politiek maar doe het tegenovergestelde wat ze zeggen.
 • Gerrit Van Den Bossche

  1 maand geleden
  De wereld op zijn kop ze gaan 5% rendement uitkeren op een energielening van 0% van hun eigen wat een land
 • Rudi Geerinckx

  1 maand geleden
  Bij mij komen ze niet binnen, zuivere boerenbedrog, voor de zoveelste keer worden we bedrogen door de beleidsmakers! Mensen van zonnepanelen hebben hiervoor een zware investering gedaan, nu zitten de politiekers alweer in onze zakken!
 • Pieter De Ruyter

  1 maand geleden
  Kun je de digitale zuhal-meter niet weigeren?
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie