Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

Protest ‘gele hesjes’ wordt ook in België feller: al 39 mensen opgepakt

De politie is gisteravond tussenbeide gekomen bij blokkades in de provincie Henegouwen. Daarbij werden 39 mensen opgepakt. Er werden ook voertuigen in beslag genomen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op Twitter. Het protest van de ‘gele hesjes’ tegen de hoge brandstofprijzen wordt zo alsmaar feller. Dat kon ook onze journaliste ter plaatse vaststellen. Zij zag hoe de politie het waterkanon moest bovenhalen.

307 reacties

 • Maria Scheuts

  2 jaar geleden
  Moeten die Waalse relschoppers niet op hun werk zijn tijdens de dag.
 • Michaël Bracke

  2 jaar geleden
  Ik ben zelf vandaag bij een stakerspost in Frankrijk gepasseerd. Die mensen hielden een blokkade zoals het hoorde zonder herrie of relschoppen. Iedereen heeft recht om op te komen voor deze problematiek maar met vandalisme komen we geen stap verder
 • Sakke Dejaeger

  2 jaar geleden
  Verkoop uw dieselwagen en koop benzine, als je minder dan 20km van huis werkt koop dan een elektrische fiets. Je krijgt dan dubbel km vergoeding. En als de feestdagen eraan komen moet je mss ook eens nadenken aan uw uitgaven i.p.v dure cadeautjes te kopen. Besteed uw geld verstandig en dat doet al heel veel.
 • Marc Ledure

  2 jaar geleden
  Jan De Cock !!!!! Heeft eens meer uitleg AUB, Ik wil met u testen , We doen elk 50 euro in ik diesel en u benzine En we gaan eens kijken wie de meeste KM rijd met zijn auto. Ik vraag mij af waarom diesel verdubbelen??? Een dieselwagen kost meer dan een benzine wagen bij aankoop.
 • marcel mampaey

  2 jaar geleden
  de vakbonden nog wat gewone mensen pesten wie denk je dat je daar mee pijn doet juist ja de gewone mens maar dat zal de vakbond een zorg wezen. oppakken en de schade laten betalen.
 1. LEZERSBRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegetakeld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtigheid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”
  72

  LEZERS­BRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegeta­keld. Maar in plaats van gerechtig­heid kregen we nog mokerslag op ons hoofd”

  Niemand blijft onbewogen bij de aanval op Kevin Janssen (29), een jongeman met een beperking die dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar werd geslagen. Maar bij deze lezeres werd een oude wonde opengereten. Haar broer, die het syndroom van Down heeft, is net hetzelfde overkomen toen hij zijn dagelijkse wandeling maakte. “Hij deed een beetje raar toen hij thuiskwam maar was vooral stil. Tot het douchemoment die avond. Bleek dat mijn broer zwaar geschopt en toegetakeld was... De daders waren al gekend bij de politie voor het teisteren van de buurt”. Lees hierna haar integrale lezersbrief.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"