frederik beyens
Volledig scherm
© frederik beyens

Project-MER Oosterweelverbinding goedgekeurd

De onafhankelijke dienst MER (milieueffectrapportage) van het Vlaamse departement Omgeving heeft de project-MER voor de Oosterweelverbinding goedgekeurd. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA). De omgevingsvergunning voor de Oosterweelverbinding kan nu worden aangevraagd en dat zal in het voorjaar van 2020 gebeuren, klinkt het.

1 reactie

 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Dat project gaat de geschiedenis in als het langst lopende bouwproject in de geschiedenis van de mensheid. Ik ben zeker dat de grote Pyramide er veel rapper gestaan heeft.
 1. REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegcomité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”
  PREMIUM

  REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegco­mité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”

  Vrijdagavond, de school is uit. Dan duiken vijfde- en zesdejaars het café in om te toasten op het weekend. Dansen en zwanzen aan de toog is er voor deze coronageneratie niet bij. “We voelen ons soms oude mensen, met zes aan tafel in een café dat om 23 uur sluit.” Gaan ze dan naar huis? Wat verzinnen ze om toch wat van hun jonge leven te maken? En wat missen 17- en 18-jarigen het meest? We vroegen het hen in de jongerencafés aan het Mechelseplein in Antwerpen, nu een studie van Sciensano uitwijst dat vier op de tien jongeren het corona-isolement niet meer aankunnen. “Laat los wat enigszins kan”, smeken ze het Overlegcomité.