Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Professor wil af van stoeprokers: "Enkel op 10 meter van terras of inkom"

“Als we echt rookvrije cafés en ziekenhuizen willen, dan moeten we ook af van roken op de stoep of aan de inkomhal”, zegt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven). “Hoe meer stoeprokers, hoe meer schadelijke rook er binnenwaait”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

146 reacties

 • Peter Rogge

  3 jaar geleden
  Goed idee, niets zo vervelend als een roker die het tafeltje naat je zit
 • MARIE-HÉLÈNE DOBBELAER

  3 jaar geleden
  help ik ben zwaar depressief van: ALLE wetten regels die de laatste jaren van kracht zijn geworden! Mensen toch, besef dat we ALLEN maar de luis op de pels zijn, herinner je nog: brood en spelen, of: hou jij ze dom wij zullen ze melken.Dat is dan alvast gelukt, toch wat betreft het dom zijn, oh ja, en vergeet de kliklijn niet hé!!
 • Louis Larondelle

  3 jaar geleden
  Degene die wil roken laat die roken wat een gezeik.Die wat er niet tegen kan gaat maar ergens anders zitten; Je mag dit niet meer en dat ook niet; Laat ieder met rust.
 • Kjenta Geirnaert

  3 jaar geleden
  Als studenten niet meer mogen roken voor de les, gaan er gewoon nog meer niet naar de les gaan. Wat is het nut om je verder te stellen.
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Het is gewoon een heksenjacht geworden zoals in de middeleeuwen.Ondertussen stoot de industrie massa's stinkende vervuilende stoffen in de lucht. Ga maar eens iets drinken in de omgeving van de Amylum in Aalst. En dan gaan ze kappen op de rokers die een sigaretje roken in open lucht. Man, man man ! Zielige bende !
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Rookverbod in de horeca: Nederlandse staatssecretaris wil nu ook sigaret van terras bannen
  Buitenland

  Rookverbod in de horeca: Nederland­se staatsse­cre­ta­ris wil nu ook sigaret van terras bannen

  Roken in de horeca is al verboden en ook aan de rookruimtes die rokers nog een toevluchtsoord bieden komt binnen twee jaar een einde. Maar "het zou ook heel wijs zijn" terrassen rookvrij te maken, zegt de Nederlandse staatssecretaris Paul Blokhuis op NPO Radio 1. "Ik denk dat we niet ontkomen" aan strengere regels. De staatssecretaris wijst erop dat in de VS al jaren rond gebouwen niet meer mag worden gerookt.