Toxicoloog Jan Tytgat is kandidaat-rector voor de KU Leuven.
Volledig scherm
Toxicoloog Jan Tytgat is kandidaat-rector voor de KU Leuven. © Joel Hoylaerts / Photo News

Professor Tytgat in aanloop naar rectorverkiezingen KU Leuven beschuldigd van plagiaat: “Dit is een vuile aanval”

Toxicoloog Jan Tytgat wordt beschuldigd van plagiaat in zijn visietekst voor de rectorverkiezingen van de KU Leuven. Maar liefst 26 paragrafen uit Tytgats visietekst zouden haast letterlijk uit andere documenten komen, zegt professor Gert Storms in studentenblad Veto. “Ik ontken dit formeel. Dit is een vuile aanval uit het kamp van de tegenpartij”, reageert professor Tytgat. 

4 reacties

 • Jean-Pierre Clemens

  1 maand geleden
  Ze zijn weer bezig, 2 Profkes die enkel denken aan hun eigenbelang , ze beide schorsen en uitsluiten om zich kandidaat te stellen, er zijn voldoende valabele kandidaten om deze job uit te oefenen op een behoorlijke manier, hoe beide profs ageren is niet in belang van de studenten gemeenschap
 • marc castermans

  1 maand geleden
  Er moet daar veel mee te verdienen zijn ...
 • vic cortvrindt

  1 maand geleden
  dat zijn slagen onder de gordel en dat verdient deze man en zijn familie niet
 • Jan Dhooghe

  1 maand geleden
  Veel tijd en energie kruipt er niet in om die teksten te vergelijken. Er bestaan tientallen software die dit volledig automatisch doen, software die academici ook gebruiken om plagiaat in eindwerken van studenten op te sporen. Zijn tegenstanders moesten er even weinig moeite voor doen als professor Tytgat in het schrijven van zijn eigen verkiezingsprogramma.
 1. INTERVIEW. Leuvense kandidaat-rectors kruisen de degens. Sels: “Zelfstandig studeren zal belangrijk blijven”. Tytgat: “Online leren mag niet de nieuwe standaard worden”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. Leuvense kandidaat-rec­tors kruisen de degens. Sels: “Zelfstan­dig studeren zal belangrijk blijven”. Tytgat: “Online leren mag niet de nieuwe standaard worden”

  Luc Sels (54) en toxicoloog Jan Tytgat (58): ze willen allebei koste wat het kost de nieuwe rector van de KU Leuven blijven of worden. Van onderwijs na corona, over hoe onze studenten zich mentaal voelen, tot de zaak-Reuzegom: onze reporter legde het duo vijf dezelfde vragen voor. De kandidaat-rectors blijken er heel wat verschillende meningen op na te houden. Hun blik op de toekomst van de Leuvense universiteit.