MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © BELGA

Professor reageert misnoegd op liberale kritiek op rapport fiscale hervorming: houding van Bouchez doet “beetje denken aan wapenlobby in VS”

De liberale regeringspartijen MR en Open Vld zijn het oneens met de visienota van de experten rond professor fiscaal recht Mark Delanote over een verregaande fiscale hervorming. De professor liet woensdag al duidelijk verstaan niet gediend te zijn door de kritiek.

53 reacties

 • Emma Andersen

  1 maand geleden
  Een goed betaalde prof die later een dik pensioen zal krijgen, heeft gemakkelijk praten over het zwaarder belasten van een gepensioneerde zelfstandige die met zijn 1100€ euro niet rondkomt en moet leven vd huuropbrengst van vastgoed. Waar hij hard voor gewerkt heeft.
 • pieter vandenberghe

  1 maand geleden
  Als morgen alle subsidies stoppen, kunnen de belastingen in Belgie met 10% verminderen. Maar er zijn teveel subsidiezuigers en sinterklaas politiekers.
 • jan boden

  1 maand geleden
  Bouchez is de oppositieleider tegen deze regering en dat moeten we maar respecteren.
 • Hugo Peeters

  1 maand geleden
  De liberalen doen er alles om gunstige maatregelen voor de gewone man tegen te werken.
 • Frank Waeghe

  1 maand geleden
  Bouchez is een vat TNT zonder ook maar enige inhoud. Of je zit in een regering en je zwijgt of je zit er niet in en je geeft weerwerk maar die is continu in zijn eigen voeten aan het schieten. Kortom die man is de risé van de politiek.
 1. ONZE OPINIE. Voor de ouders van Francis moet het ergste nog komen: de dader zal een te lichte straf krijgen en die zal nooit worden uitgevoerd
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Voor de ouders van Francis moet het ergste nog komen: de dader zal een te lichte straf krijgen en die zal nooit worden uitgevoerd

  Alleen wie hetzelfde is overkomen als de moeder van de doodgereden Francis kan voelen wat zij voelt, zo schreef hoofdredacteur Brecht Decaestecker deze week. Het aangrijpende verhaal van de mama van Ian dat we vandaag publiceren toont dat het ergste voor de ouders van Francis nog moet komen: de dader zal een te lichte straf krijgen, en die zal vervolgens nooit worden uitgevoerd. Als burger kan je alleen maar beschaamd en dieptriest zijn in een land te leven waarbij je amper 1 dag effectieve gevangenis en amper 8 jaar rijverbod riskeert als je iemands zoon of dochter van hun leven hebt beroofd en die voor dood achterlaat.
 2. Vooruit verhoogt druk voor fiscale hervorming, Bouchez brandt “links rapport” af
  PREMIUM

  Vooruit verhoogt druk voor fiscale hervorming, Bouchez brandt “links rapport” af

  Nu de experts hun langverwachte rapport over een mogelijke fiscale hervorming hebben voorgesteld, zijn alle ogen gericht op minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Die komt binnenkort met zijn eigen voorstel voor een fiscale hervorming, maar Bouchez heeft hem al gewaarschuwd: als hij de liberalen wil meekrijgen, zal hij het over een andere boeg moeten gooien dan de “linkse proffen”.
 3. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.