Herman Goossens.
Volledig scherm
Herman Goossens. © VTM Nieuws

Professor Herman Goossens: “We kunnen derde golf niet meer vermijden. Nu maatregelen opvolgen, anders wordt het een drama”

Nu de Britse variant van het coronavirus in ons land duidelijk in opmars is, is een derde golf haast onvermijdelijk. Dat heeft professor Herman Goossens (UAntwerpen) gezegd in VTM NIEUWS. “We zijn op een kantelmoment gekomen”, aldus Goossens. 

 1. Tweedeling dreigt tussen gevaccineerden en rest van bevolking: "Als 20 procent gevaccineerd is en de zomer opnieuw gevangenis wordt, vrees ik dat we het kot gaan afbreken”
  PREMIUM

  Tweedeling dreigt tussen gevacci­neer­den en rest van bevolking: "Als 20 procent gevacci­neerd is en de zomer opnieuw gevangenis wordt, vrees ik dat we het kot gaan afbreken”

  Arm versus rijk. Jong versus oud. Blank versus gekleurd. Man versus vrouw. Aan tegenstellingen geen gebrek in onze maatschappij. Daar komt - een beetje afhankelijk van het tempo waarmee de bevolking het spuitje krijgt - binnenkort nog eentje bij: gevaccineerd versus niet gevaccineerd. “Uiterlijke symbolen die duidelijk maken dat iemand gevaccineerd is: laat ons daar heel ver van weg blijven”, zegt filosoof Ignaas Devisch (50). Hoe moet dat dan, met al die mensen die wel beschermd zijn tegen Covid-19? Mogen zij méér dan de anderen in de wachtrij? Of moeten ze, zoals het adagium van overheid en experten luidt, wachten op de rest voor ze hun normale leven kunnen opnemen?
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val