Professor Herman Goossens in de studio van VTM NIEUWS
Volledig scherm
Professor Herman Goossens in de studio van VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Professor Herman Goossens: “Negatieve zelftest is geen toegangsticket voor evenementen of om op reis te gaan”

Vanaf morgen zijn de zelftesten beschikbaar in de apotheek. In de studio van VTM NIEUWS heeft professor Herman Goossens (UAntwerpen), tevens voorzitter van de Taskforce Testing, uw meest prangende vragen over de zelftesten beantwoord. Een overzicht.

17 reacties

 • Debbie De Bruyn

  2 weken geleden
  Waar is het licht aan het einde van de tunnel denk ik dan.
 • Fred Astair

  2 weken geleden
  Is dit nu niets dat de politiekers moeten meedelen? Het is altijd een kluwen van mededelingen, veranderingen, rectificaties, annulereringen, leugens en rond de potdraaierij.
 • Victor Coekaerts

  2 weken geleden
  Hopelijk is de zelftester na een positieve uitslag, en natuurlijk zonder symptomen, zo eerlijk het te melden aan de huisarts. Vrees nochtans dat ook hier stilletjes langs de achterdeur sluipen het motto zal wezen. Of denkt men weer aan het "gezond verstand"? Weer een daling van besmettingen in het verschiet dan?
 • Patrick Kelchtermans

  2 weken geleden
  Als je absolute zekerheid wil, moet je iedere Belg om de 24 uur testen met een 100% betrouwbare test en de grenzen voor eeuwig dicht houden. Liefst met een hele hoge, dikke muur eromheen. Maar absolute zekerheid bestaat niet. In plaats van collectief in de broek te blijven kakken van schrik, moeten we het misschien proberen een plaats te geven?
 • Peter van Nieuwpoort

  2 weken geleden
  Waarom zou je deze rommel kopen? Het voegt niets toe aan de huidige situatie. Geen 100% test, niet gratis en géén garantiebewijs om maar "los" te gaan. Dus kortom: ROTZOOI. Trouwens, zelden een "expect" zo slecht uit zijn woorden horen komen. Op de vraag of deze zelftest zinvol was, had hij gewoon "nee" moeten zeggen i.p.v. een heel verhaal ophangen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"