Herman Goossens, professor microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen, houdt op als voorzitter van de taskforce testing.
Volledig scherm
Herman Goossens, professor microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen, houdt op als voorzitter van de taskforce testing. © BELGA

Professor Herman Goossens houdt op als voorzitter taskforce testing

Herman Goossens, professor microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen, houdt op als voorzitter van de taskforce testing. Dat schreef hij maandag op Twitter en heeft hij intussen ook bevestigd aan Belga. 

 1. Herman Goossens: “Pas rond 2025 zal dit het vijfde ‘onschadelijke’ coronavirus worden dat elke winter terugkeert”

  Herman Goossens: “Pas rond 2025 zal dit het vijfde ‘onschade­lij­ke’ coronavi­rus worden dat elke winter terugkeert”

  We zijn niet eens verlost van de derde golf of professor Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt in Humo al voor de vierde golf in het najaar. Volgens de microbioloog zullen we zelfs nooit helemaal van het nieuwe coronavirus verlost raken. “Pas rond 2025 zal dit het vijfde ‘onschadelijke’ coronavirus worden dat elke winter terugkeert en vooral ouderen en risicogroepen treft”, zegt hij in het weekblad.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?