Professor Herman Goossens
Volledig scherm
Professor Herman Goossens © VRT

Professor Goossens: “Kerstperiode kan enorme boost geven aan aantal besmettingen”

Bijna één op drie Belgen zegt toch plannen te maken om met een grotere groep kerst te vieren, zo bleek vandaag uit de Grote Coronastudie, op initiatief van de Universiteit Antwerpen. Gisteren drukte premier Alexander De Croo nochtans zijn vrees uit voor een ‘kerstmisgolf’. Professor Herman Goossens beklemtoonde vandaag in De Afspraak dat het aantal infecties een enorme boost kan krijgen als Kerstmis dit jaar niet in kleine kring gevierd wordt.

19 reacties

 • Dominique Hermys

  10 maanden geleden
  Ik hou me aan de regels, geef die vaccins maar aan degene die zich daar niet aan houden. Die zullen het meer dan nodig hebben. 
 • Joske Zeeuw

  10 maanden geleden
  Als er een massa toeristen vertrekt naar “groene” gebieden, zal het daar vrij snel rood zijn natuurlijk. Het idee “ik voel me daar veiliger” is om zichzelf iets wijs te maken. Of verhuis dan gewoon naar daar.
 • Fabrice Braccio

  10 maanden geleden
  Scholen, buitenlandse reizen en werken op plaatsen die niet aangepast zijn aan de nieuwe realiteit kan of wil men niet verbieden. Maar Kerst met tien mensen??? Nee dat gaat niet. Let wel ik ga Kerst binnen mijn gezin vieren van 3 personen vieren. Maar als ik zie dat er weer veel skiërs klaar staan om te vertrekken.... En ik geloof nooit dat die braaf gaan skiën van 8 tot 18 om dan alleen op hun kamertje te gaan zitten hoor.
 • guy raeymakers

  10 maanden geleden
  Doe dan  week gewone volledige lockdown eh met enkel essentiele verplaatsingen en controleer
 • boris paesen

  10 maanden geleden
  Voer tijdens de feestdagen gewoon een avondklok in vanaf 23u00 over heel het land. Dan kan men niet meer bij vrienden gaan vieren tenzij men er blijft slapen.