UA-professor Erika Vlieghe.
Volledig scherm
UA-professor Erika Vlieghe. © BELGA

Professor Erika Vlieghe dreigt met ontslag en neemt niet meer deel aan Veiligheidsraad: “Ik ben niet het schaamlapje van de politiek”

 Infectiologe Erika Vlieghe overweegt te stoppen als voorzitter van het exitcomité GEES. Dat zegt ze in een interview met De Morgen. De UA-professor haalt onder meer een incident met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan als reden. “Als de politieke communicatie op dat elan verdergaat, overweeg ik om ermee op te houden (..) Ik ben niet het schaamlapje voor de politiek.” Ondertussen heeft Jambon zich geëxcuseerd en drukt premier Sophie Wilmès (MR) haar “dankbaarheid” uit voor “het vele werk dat ze (de virologen uit de GEES, red.) belangeloos voor ons gedaan hebben en nog altijd doen”. Toch zal Vlieghe niet langer deelnemen aan de Veiligheidsraad of de voorbereidingen daarvan, zegt ze vanavond.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. LIVE. Bouchez: “Maatregelen naleven of nieuwe lockdown” - Morgen extra Vlaamse ministerraad over bijkomende maatregelen
  Play

  LIVE. Bouchez: “Maatrege­len naleven of nieuwe lockdown” - Morgen extra Vlaamse minister­raad over bijkomende maatrege­len

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.