Dirk Devroey
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Devroey © Photo News

Professor Dirk Devroey vraagt zich af of huidige coronamaatregelen volstaan: “De cijfers dalen nu al niet meer”

“Misschien zijn de huidige coronamaatregelen niet voldoende.” Die opmerkelijke uitspraak komt van professor Dirk Devroey, decaan van de faculteit Geneeskunde & Farmacie aan de VUB. “Als mens zou ik ook willen dat we tijdelijke kerstbubbels kunnen maken, maar als arts merk ik dat de cijfers nu al niet meer dalen.” Ook biostatisticus Geert Molenberghs ziet reden tot alertheid. Volgens Devroey moeten we bepaalde extra maatregelen in overweging nemen.

33 reacties

 • Jos Spriet-Dewaele

  2 maanden geleden
  Als die persoon de regels wil verstrengen omdat de cijfers niet genoeg dalen kan hij beter in een ander land gaan wonen. Een 3de en vierde golf en meer komt er toch het vaccin bied geen oplossing op lange termijn of wil men de mensen nog jaren in hun kot houden ? Want als men de deur op een kier doet vliegen de mensen er door om te pakken wat hen reeds maanden verboden werd. Testen en besmette personen in afzondering en strenge straffen op het niet naleven afstand en mondmasker & quarantaine
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Het probleem ligt minder bij de scholen maar VOORAL bij het openbaar vervoer dat de leerlingen moeten gebruiken om er naartoe te gaan. Jaren geleden moest men "fusioneren" tot een "campus" :-) met groooote uitstraling.  Daar krijgt het onderwijs nu de rekening voor. Wat was er verkeerd met de wijkscholen ? 
 • Marc Peeters

  2 maanden geleden
  Dicipline en nauwgezet de basisregels voor hygëne volgen is de enige oplossing.Het zijn geen boemannen die iedereen daar steeds moeten op wijzen! Kijk rond in je omgeving en oordeel zelf waar het allemaal nog misloopt!Na 17000 doden is het bij velen nog niet doorgedrongen...zijn jullie dan zo hartstochtelijk geroepen om geschiedenis te schrijven voor de volgende generaties?
 • Lisette Nelissen

  2 maanden geleden
  In Wallonië is de avondklok zoals in Brussel. Vlaanderen moest weer eens cavalier seul spelen. Als je avondklok maar om 24 uur ipv 22 uur ingaat trekt dat natuurlijk fuifnummers aan. 
 • Bram De Clerck

  2 maanden geleden
  Knoop het nu eens in jullie oren dat er enkel meer getest wordt omdat er ook meer zieken zijn! Er wordt namelijk niet voor de fun getest!
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Coronazorgen vergeten? Ga eens op stap met een hond: hogeschool lanceert opvallende actie om eenzaamheid bij studenten te doorbreken
  Antwerpen

  Coronazor­gen vergeten? Ga eens op stap met een hond: hogeschool lanceert opvallende actie om eenzaam­heid bij studenten te doorbreken

  Studenten van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) kunnen sinds deze week hun gedachten verzetten door te wandelen met een hond. Heel wat studenten kampen met eenzaamheid en psychologische problemen tijdens deze lockdown. Daarom ging KdG een samenwerking aan met AAP vzw. “De dieren zijn ontwapenend en helpen hen om even hun zorgen te vergeten”, klinkt het.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis