Professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB).
Volledig scherm
Professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB). © Photo News

Professor Dirk Devroey vraagt strengere maatregelen: "We verliezen controle over situatie"

Professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) vraagt de regering dringend om strengere maatregelen te nemen om het groeiend aantal besmettingen in te dijken. "Zoals het nu loopt, verliezen we de controle over de situatie", stelt Devroey.

32 reacties

 • Regine Desmet

  2 maanden geleden
  Dokter Devroe weet het best, maar hij kan er niet voor zorgen dat het vaccinatiecentrum waar hij voor verantwoordelijk is telefonisch bereikbaar is.
 • Constant Smets

  2 maanden geleden
  ik hoop dat de mensen volgende verkiezing een beter keus maken in plaats van die nadenkers en niks doeners van nu
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Lockdown hier...en binnen 2 weken begint alles terug opnieuw door de "winter pretjes" wqnt dan brengt Jan en alleman het terug mee als "kerts cedeaurje"...dat noemt het probleem verschuiven ipv oplossen en verplicht vaccineren help niet als de regering bepaalt wie welke prik miet krijgen ipv de artsen...
 • John Rogers

  2 maanden geleden
  Wanneer 2de boosterprik voor Delta Super+ variant?
 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  Vivaldi luistert niet naar deskundigen, ze achten zichzelf deskundig. Graag een andere regering aub. Stel een team van bekwame, onafhankelijke commissarissen aan om het land te leiden. Er is daadkracht nodig!
 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. ECDC waarschuwt Europese landen: “Kerst kan coronahaard worden, neem daarom snel maatregelen”

  ECDC waarschuwt Europese landen: “Kerst kan corona­haard worden, neem daarom snel maatrege­len”

  De Europese gezondheidsdienst ECDC waarschuwt voor de feestdagen. Kerst en Nieuwjaar zouden de lont in het kruitvat kunnen zijn van een nieuwe golf besmettingen, klinkt het. Europese landen die nog geen actie ondernomen hebben, krijgen daarom de raad om dringend coronaregels in te voeren. Concreet wordt daarbij gedacht aan thuiswerk, reisbeperkingen en een maximum op het aantal bezoekers in huis. Het ECDC verwacht dat dergelijke maatregelen tot ver in het nieuwe jaar nodig zijn.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.