Professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB).
Volledig scherm
Professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB). © Photo News

Professor Dirk Devroey vraagt strengere maatregelen: "We verliezen controle over situatie"

Professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) vraagt de regering dringend om strengere maatregelen te nemen om het groeiend aantal besmettingen in te dijken. "Zoals het nu loopt, verliezen we de controle over de situatie", stelt Devroey.

32 reacties

 • Regine Desmet

  1 jaar geleden
  Dokter Devroe weet het best, maar hij kan er niet voor zorgen dat het vaccinatiecentrum waar hij voor verantwoordelijk is telefonisch bereikbaar is.
 • Constant Smets

  1 jaar geleden
  ik hoop dat de mensen volgende verkiezing een beter keus maken in plaats van die nadenkers en niks doeners van nu
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Lockdown hier...en binnen 2 weken begint alles terug opnieuw door de "winter pretjes" wqnt dan brengt Jan en alleman het terug mee als "kerts cedeaurje"...dat noemt het probleem verschuiven ipv oplossen en verplicht vaccineren help niet als de regering bepaalt wie welke prik miet krijgen ipv de artsen...
 • John Rogers

  1 jaar geleden
  Wanneer 2de boosterprik voor Delta Super+ variant?
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Vivaldi luistert niet naar deskundigen, ze achten zichzelf deskundig. Graag een andere regering aub. Stel een team van bekwame, onafhankelijke commissarissen aan om het land te leiden. Er is daadkracht nodig!
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeersboetes verhogen naarmate je inkomen hoger is?
  215

  DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeers­boe­tes verhogen naarmate je inkomen hoger is?

  Verkeersboetes moeten afhankelijk worden van het loon van de overtreder. Dat vinden de Waalse socialisten. Het normale boetebedrag zou verdrievoudigen voor mensen met een hoog loon als het van de PS afhangt. Wat denk jij? Moeten mensen die een hoger loon hebben, ook hogere verkeersboetes betalen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experten en politici ervan vinden. Presentatoren Sven en Anke van Joe FM vragen de mening van hun luisteraars in deze poll.
 2. Geen koffie meer op kabinet-de Moor: deurwaarder neemt zelfs koffiemachine in beslag
  PREMIUM
  75

  Geen koffie meer op kabinet-de Moor: deurwaar­der neemt zelfs koffiema­chi­ne in beslag

  Geen koffie meer op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). Een deurwaarder nam er vrijdag zelfs de espressomachine in beslag. Volgens advocaten voldoet de regering niet aan de verplichting om de asielzoekers uit het kraakpand in de Paleizenstraat een bed, een bad en brood te geven. “Het is alsof jij je verkeersboete niet zou betalen en er beslag wordt gelegd op je tv”. En zo kan u straks de kantoorspullen op de kop tikken. Hoe is het zover kunnen komen?
 3. ECDC waarschuwt Europese landen: “Kerst kan coronahaard worden, neem daarom snel maatregelen”

  ECDC waarschuwt Europese landen: “Kerst kan corona­haard worden, neem daarom snel maatrege­len”

  De Europese gezondheidsdienst ECDC waarschuwt voor de feestdagen. Kerst en Nieuwjaar zouden de lont in het kruitvat kunnen zijn van een nieuwe golf besmettingen, klinkt het. Europese landen die nog geen actie ondernomen hebben, krijgen daarom de raad om dringend coronaregels in te voeren. Concreet wordt daarbij gedacht aan thuiswerk, reisbeperkingen en een maximum op het aantal bezoekers in huis. Het ECDC verwacht dat dergelijke maatregelen tot ver in het nieuwe jaar nodig zijn.